DC stapt in verwerking Zweeds varken

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

RANDERS - Danish Crown gaat in Zweden niet alleen vlees uitsnijden en verpakken voor grootgrutter Axfood, maar ook zelf varkens slachten. Daarvoor neemt het Deense concern de private slachterij Ugglarps Slakteri AB over.

RANDERS - Danish Crown gaat in Zweden niet alleen vlees uitsnijden en verpakken voor grootgrutter Axfood, maar ook zelf varkens slachten. Daarvoor neemt het Deense concern de private slachterij Ugglarps Slakteri AB over.


De partners hebben daarover in principe overeenstemming bereikt. Het Deense vleesconcern licht bij monde van directievoorzitter Kjeld Johannesen toe, dat met de acquisitie de mogelijkheden worden vergroot, om de afzet op de Zweedse markt te versterken.


Ook vlees uit binnenland

Met de overname kan namelijk ook vlees van binnenlandse herkomst worden aangeboden. Axfood is via de eerder aangekondigde productiesamenwerking met Danish Crown bij voorbaat een belangrijke potentiële afnemer.


Ugglarps verwerkt in zijn vestiging in de gelijknamige plaats in Zuid-Zweden momenteel op jaarbasis 175.000 varkens en heeft tevens een vleeswarenfabriek in de buurt van Malmö. Het bedrijf draaide in 2006 met 170 medewerkers een omzet van 85 miljoen euro.


Hakencapaciteit uitbreiden

Volgens directietopman Thomas Olander van Ugglarps zijn er plannen om de hakencapaciteit van de slachterij uit te breiden. Het Ugglarps-rundveevleesbedrijf in Hörby met een hakencapaciteit voor 19.000 dieren op jaarbasis wordt zelfstandig voortgezet onder de bestaande naam Team Ugglarp.


Lees ook:

Danish Crown bouwt voor Axfood (17 augustus 2007)


Danish Crown: verscherping concurrentie (7 mei 2007) 


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Danish Crown 

Altijd op de hoogte blijven?