Data Week van de Slager bekend
In 2024 trapte branche erkende meesterslager Peter van der Geest de Week van de Slager af met een masterclass ‘varkensschouder – van worst tot soep’.
EVENEMENT | Jongeren en zij-instromers enthousiasmeren voor het slagersvak. Dat is de ‘Week van de Slager’. Ook in 2025 vindt deze week weer plaats.
Elk jaar organiseert de slagersbranche de ‘Week van de Slager’ om te laten zien hoe veelzijdig en gevarieerd het werken in de slagerij is. Het programma voor 2025 is nog niet bekend, maar de data wel. De twaalfde editie vindt plaats van 7 tot en met 12 april 2025.
Het doel van deze week is jongeren en zij-instromers enthousiasmeren voor het slagersvak. Slagers treden naar buiten en laten zien hoe mooi het slagersvak is. Dit gebeurt door activiteiten in en buiten de winkel. Van workshops, proeverijen en rondleidingen in de slagerij tot inspiratiestages en gastlessen op school.
Nieuwsbrief
Wil je geen nieuws missen van Vleesmagazine? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste nieuws en achtergrondverhalen in je mailbox.
Programma Week van de Slager
Daarnaast worden er ook activiteiten vanuit de branche georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld het online platform Festival van de Slager. Hier vindt de bezoeker podcasts, filmpjes en verhalen over werken en leren in de slagerij. In 2024 trapte branche erkende meesterslager Peter van der Geest de week af met de masterclass ‘varkensschouder – van worst tot soep’ bij SVO Rotterdam. Samen met twintig leerlingen verwerkte de branche erkende meesterslager de varkensschouder tot diverse gerechten.
Over het programma van 2025 is nog niets bekend. Houd hiervoor de website van de Week van de Slager in de gaten.
De Week van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder.