Dat-Schaub koopt Poolse varkensdarmenverwerker

WARSCHAU - De Deense varkensdarmenverwerker Dat-Schaub (gezamenlijk eigendom van de Deense vleesconcerns Danish Crown en Tican) heeft in Polen het bedrijf Aikon overgenomen.

De acquisitie is volgens de verwerker noodzakelijk in verband met de dalende varkensslachterijbedrijvigheid in Denemarken zelf. Aikon behandelt zo'n 2 miljoen darmstelsels per jaar.

In 2004 kochten de Denen in Duitsland al DIF Organveredlung Gerhard Küpers. Die aankoop was volgens Dat-Schaub gezien de bijdrage aan het resultaat in het jongste afgesloten boekjaar een groot succes. Het concern krikte de nettowinst op met 28 procent naar 8,2 miljoen euro, op een eveneens flink gestegen omzet van 264 miljoen euro.

(Correspondent: Wim Verseput)

Lees ook
2022

2022

In deze eerste editie van 2022 wil ik graag met u terug- en vooruitkijken. We zeggen het elke keer opnieuw aan het eind van het jaar en het is echt waar: de tijd vliegt. De Engelsen kunnen het nog beter verwoorden: “time flies when you are having fun”.

Meer omzet voor voedings- en drankensector in 2021

Meer omzet voor voedings- en drankensector in 2021

De Voedings- en drankensector groeide in 2021. Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) groeide de omzet van de voedingsindustrie afgelopen jaar met 6,9 procent en die van de drankenindustrie met 6,7 procent.

Speciaalzaak moet ‘coronaklant’ vasthouden

Speciaalzaak moet ‘coronaklant’ vasthouden

Slagers en bakkers kregen tijdens de corona-maanden meer en nieuwe klanten over de vloer, maar verloren omzet aan derden. Per saldo daalt de omzet van de totale foodmarkt in 2020 met bijna vier miljard euro ten opzichte van vorig jaar verwacht Jan Willem Grievink, directeur van Foodservice Instituut Nederland (FSIN). De pandemie zorgt voor een nieuwe...