Dat-Schaub koopt Poolse varkensdarmenverwerker

WARSCHAU - De Deense varkensdarmenverwerker Dat-Schaub (gezamenlijk eigendom van de Deense vleesconcerns Danish Crown en Tican) heeft in Polen het bedrijf Aikon overgenomen.

De acquisitie is volgens de verwerker noodzakelijk in verband met de dalende varkensslachterijbedrijvigheid in Denemarken zelf. Aikon behandelt zo'n 2 miljoen darmstelsels per jaar.

In 2004 kochten de Denen in Duitsland al DIF Organveredlung Gerhard Küpers. Die aankoop was volgens Dat-Schaub gezien de bijdrage aan het resultaat in het jongste afgesloten boekjaar een groot succes. Het concern krikte de nettowinst op met 28 procent naar 8,2 miljoen euro, op een eveneens flink gestegen omzet van 264 miljoen euro.

(Correspondent: Wim Verseput)

Lees ook
Omzetstijging Ter Beke

Omzetstijging Ter Beke

Ter Beke sloot de eerste helft van 2022 af met een hogere omzet en lagere bedrijfswinst. In totaal kwam de omzet van de Belgische vleeswaren en diepvriesmaaltijdenproducent uit op 373 miljoen euro. Dat meldt Ter Beke in een persbericht op de website.

2022

2022

In deze eerste editie van 2022 wil ik graag met u terug- en vooruitkijken. We zeggen het elke keer opnieuw aan het eind van het jaar en het is echt waar: de tijd vliegt. De Engelsen kunnen het nog beter verwoorden: “time flies when you are having fun”.

Meer omzet voor voedings- en drankensector in 2021

Meer omzet voor voedings- en drankensector in 2021

De Voedings- en drankensector groeide in 2021. Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) groeide de omzet van de voedingsindustrie afgelopen jaar met 6,9 procent en die van de drankenindustrie met 6,7 procent.