Danish Crown bouwt voor Axfood

attachment-001_food-image-VLS3880I01

RANDERS - Danish Crown en Zweeds grootgrutter Axfood stappen samen in de bouw van een productievestiging voor het uitsnijden en verpakken van vlees voor de afzet in de ketenformules Hemköp en Willys.

RANDERS - Danish Crown en Zweeds grootgrutter Axfood stappen samen in de bouw van een productievestiging voor het uitsnijden en verpakken van vlees voor de afzet in de ketenformules Hemköp en Willys.


Het Deense concern wordt verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering van de vleespakkerij. Axfood blijft wel zelf bepalen waar het vlees wordt ingekocht.


De vestiging wordt 8.000 vierkante meter groot en komt in Zuid-Zweden. Waar precies is nog niet bepaald.


Volgens DC-topman Kjeld Johannesen is de overeenkomst een logisch vervolg op de bij voorbaat goede samenwerking met de Zweedse levensmiddelendetailhandel. 'Zweden is bovendien één van onze strategische markten.'


De activiteiten voor Axfood starten volgens de plannen begin 2009. Ze leveren 130 nieuwe banen op.


Axfood is een grote retailspeler in Zweden, met een marktaandeel van ruim 15 procent. De 2 genoemde formules hebben in dit land 306 supermarktfilialen, waarvan een deel op basis van franchising.


Lees ook:

Branden DC: 'Overeenkomsten opvallend' (18 juli 2007)


Winstcijfers Danish Crown stabiel (16 november 2006)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Danish Crown

Lees ook
Empack speelt in op behoefte van netwerken en flexwerken

Empack speelt in op behoefte van netwerken en flexwerken

De Verpakkingsbeurs Empack speelt in op de behoefte van netwerken en flexwerken. In Evenementenhal Gorinchem is een aparte ruimte ingericht waar bezoekers het beursbezoek kunnen combineren met een meeting of flexwerken.

MULTIVAC scoort 2e plek in top 5 leveranciers

MULTIVAC scoort 2e plek in top 5 leveranciers

“Met welke bedrijven doet u het liefst zaken?” Dat is de basisvraag van het VMT’s Partner of Choice onderzoek, om voedingsmiddelentechnologen te helpen bij de keuze van een leverancier. MULTIVAC staat op de 2e plaats in de categorie Machines en Techniek!

WUR: Houdbaarheids-iconen op verpakkingen kunnen voedselverspilling verminderen

WUR: Houdbaarheids-iconen op verpakkingen kunnen voedselverspilling verminderen

Houdbaarheids-iconen op de verpakking kunnen consumenten helpen om minder voedsel te verspillen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research. Het onderzoek laat zien dat het loont om te investeren in duidelijke houdbaarheidsinformatie op de verpakking en biedt aanknopingspunten voor de praktijk.