Danish Crown bouwt voor Axfood

attachment-001_food-image-VLS3880I01

RANDERS - Danish Crown en Zweeds grootgrutter Axfood stappen samen in de bouw van een productievestiging voor het uitsnijden en verpakken van vlees voor de afzet in de ketenformules Hemköp en Willys.

RANDERS - Danish Crown en Zweeds grootgrutter Axfood stappen samen in de bouw van een productievestiging voor het uitsnijden en verpakken van vlees voor de afzet in de ketenformules Hemköp en Willys.


Het Deense concern wordt verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering van de vleespakkerij. Axfood blijft wel zelf bepalen waar het vlees wordt ingekocht.


De vestiging wordt 8.000 vierkante meter groot en komt in Zuid-Zweden. Waar precies is nog niet bepaald.


Volgens DC-topman Kjeld Johannesen is de overeenkomst een logisch vervolg op de bij voorbaat goede samenwerking met de Zweedse levensmiddelendetailhandel. 'Zweden is bovendien één van onze strategische markten.'


De activiteiten voor Axfood starten volgens de plannen begin 2009. Ze leveren 130 nieuwe banen op.


Axfood is een grote retailspeler in Zweden, met een marktaandeel van ruim 15 procent. De 2 genoemde formules hebben in dit land 306 supermarktfilialen, waarvan een deel op basis van franchising.


Lees ook:

Branden DC: 'Overeenkomsten opvallend' (18 juli 2007)


Winstcijfers Danish Crown stabiel (16 november 2006)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Danish Crown

Lees ook
MULTIVAC presenteert zijn nieuwe flowpacking-oplossing

MULTIVAC presenteert zijn nieuwe flowpacking-oplossing

MULTIVAC brengt een universele flowpacking-oplossing op de markt. De W 500 biedt een hoge mate van flexibiliteit voor het verpakken van een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder vlees en vleesproducten.

Vlees volautomatisch verwerken en verpakken

Vlees volautomatisch verwerken en verpakken

Wilt u vers vlees, gevogelte, gesneden producten, kant-en-klaar maaltijden of plant-based producten verwerken en verpakken? In karton, monofolie of vacuumzakken? En dat volautomatisch op hoge snelheid? Voor MULTIVAC is niets te gek. Kom het zelf ervaren op de IFFA.

Organisatie Empack 2022 kijkt terug op geslaagde editie

Organisatie Empack 2022 kijkt terug op geslaagde editie

Ruim 250 exposanten presenteerden zich op Empack 2022 aan 5.500 bezoekers in Evenementenhal Gorinchem. De organisator Easyfairs noemt het een geslaagde editie. Netwerken was de hoofdmoot en de kennissessies werden goed bezocht.