Danish Crown bouwt voor Axfood

attachment-001_food-image-VLS3880I01

RANDERS - Danish Crown en Zweeds grootgrutter Axfood stappen samen in de bouw van een productievestiging voor het uitsnijden en verpakken van vlees voor de afzet in de ketenformules Hemköp en Willys.

RANDERS - Danish Crown en Zweeds grootgrutter Axfood stappen samen in de bouw van een productievestiging voor het uitsnijden en verpakken van vlees voor de afzet in de ketenformules Hemköp en Willys.


Het Deense concern wordt verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering van de vleespakkerij. Axfood blijft wel zelf bepalen waar het vlees wordt ingekocht.


De vestiging wordt 8.000 vierkante meter groot en komt in Zuid-Zweden. Waar precies is nog niet bepaald.


Volgens DC-topman Kjeld Johannesen is de overeenkomst een logisch vervolg op de bij voorbaat goede samenwerking met de Zweedse levensmiddelendetailhandel. 'Zweden is bovendien één van onze strategische markten.'


De activiteiten voor Axfood starten volgens de plannen begin 2009. Ze leveren 130 nieuwe banen op.


Axfood is een grote retailspeler in Zweden, met een marktaandeel van ruim 15 procent. De 2 genoemde formules hebben in dit land 306 supermarktfilialen, waarvan een deel op basis van franchising.


Lees ook:

Branden DC: 'Overeenkomsten opvallend' (18 juli 2007)


Winstcijfers Danish Crown stabiel (16 november 2006)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Danish Crown

Lees ook
Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.