Danish Crown bouwt voor Axfood

attachment-001_food-image-VLS3880I01

RANDERS - Danish Crown en Zweeds grootgrutter Axfood stappen samen in de bouw van een productievestiging voor het uitsnijden en verpakken van vlees voor de afzet in de ketenformules Hemköp en Willys.

RANDERS - Danish Crown en Zweeds grootgrutter Axfood stappen samen in de bouw van een productievestiging voor het uitsnijden en verpakken van vlees voor de afzet in de ketenformules Hemköp en Willys.


Het Deense concern wordt verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering van de vleespakkerij. Axfood blijft wel zelf bepalen waar het vlees wordt ingekocht.


De vestiging wordt 8.000 vierkante meter groot en komt in Zuid-Zweden. Waar precies is nog niet bepaald.


Volgens DC-topman Kjeld Johannesen is de overeenkomst een logisch vervolg op de bij voorbaat goede samenwerking met de Zweedse levensmiddelendetailhandel. 'Zweden is bovendien één van onze strategische markten.'


De activiteiten voor Axfood starten volgens de plannen begin 2009. Ze leveren 130 nieuwe banen op.


Axfood is een grote retailspeler in Zweden, met een marktaandeel van ruim 15 procent. De 2 genoemde formules hebben in dit land 306 supermarktfilialen, waarvan een deel op basis van franchising.


Lees ook:

Branden DC: 'Overeenkomsten opvallend' (18 juli 2007)


Winstcijfers Danish Crown stabiel (16 november 2006)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Danish Crown

Lees ook
Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations vindt in 2023 gelijktijdig plaats met Empack. Op 5 en 6 april vinden beide verpakkingsbeurzen plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Strategisch partnerschap MULTIVAC en Handtmann

Strategisch partnerschap MULTIVAC en Handtmann

Alleen al 40 procent van je tijd besparen in de ontwerpfase dankzij de interactie met één contactpersoon. Wie wil dat nou niet! MULTIVAC en Verbufa-Handtmann bieden nu geïntegreerde lijnoplossingen voor productie en verpakking van worst, gehakt, hamburgers en gedoseerde producten.

Nieuwe iconen voor verduidelijking houdbaarheidsdatum

Nieuwe iconen voor verduidelijking houdbaarheidsdatum

De gewenste actie bij de Tenminste Houdbaar Tot-datum (THT) is een heel andere dan bij Te Gebruiken Tot (TGT). Toch haalt een merendeel van de consumenten ze door elkaar. Daardoor gooien ze vaak producten weg die nog eetbaar zijn. Om het verschil tussen de twee houdbaarheidsdatums te verduidelijken, introduceert Samen Tegen Voedselverspilling twee iconen...