Dag van de Smaak van het Varken

13 augustus 2012 Edwin Rensen

DRIEBERGEN - De Dag van de Smaak van het Varken wordt zaterdag 1 oktober gehouden op landgoed-zorgboerderij De Wederkerigheid te Driebergen. De dag staat in het teken van het Bonte Bentheimer varkensras.

DRIEBERGEN - De Dag van de Smaak van het Varken wordt zaterdag 1 oktober gehouden op landgoed-zorgboerderij De Wederkerigheid te Driebergen. De dag staat in het teken van het Bonte Bentheimer varkensras.

Het varkensras Bonte Bentheimer, dat deze dag centraal staat, is een grensoverschrijdend ras (Duitsland). Er is nog maar een gering aantal dieren. Na de bloeitijd begin 20e eeuw raakte het in de jaren ‘50 uit de gratie door de toenemende vraag naar mager vlees. De Bonte Bentheimer is niet geschikt voor de intensieve houderij, omdat het ras dan snel vet aanzet.

Gedurende de dag zijn er diverse demonstraties. Frans Kaijser van Vleesch-Atelier l’Empereur Boucherie Française te Maartensdijk zal demonstreren hoe een karkas wordt uitgesneden. Leonardo Pacenti, mede-eigenaar en chef-kok van Restaurant Toscanini te Amsterdam zal aansluitend een demonstratie worst maken geven. Daarnaast zijn er de hele dag door proeverijen van bijzondere producten van het Bonte Bentheimer varken. Er is tevens een tentoonstelling met posters over de traditionele Corsicaanse varkenshouderij ingericht.
 

Aanvang: 11.30 uur. Adres: Hoofdstraat 22, 3972 LA Driebergen, Tel 06-50 46 72 36.
 

 

Altijd op de hoogte blijven?