Cultuurdingetje hè

Cultuurdingetje he_boekcover

Hoe kun je de bedrijfscultuur veranderen? Dit lijkt lastig proces, de oude organisatiecultuur zit als het ware in de vloerbedekking. Maaike Thiecke laat in ‘Cultuurdingetje hè’ zien hoe je die oude cultuur uit de vloerbedekking krijgt. En de nieuwe erin legt. Ze steekt de lezer een hart onder de riem met een luid en duidelijk systemisch perspectief op cultuurverandering.

In het boek beantwoordt Thiecke de volgende vragen:

  • Waarom hardnekkige organisatiecultuur stug hetzelfde blijft, ook als je een berg nieuwe competente en betrokken mensen aantrekt.
  • Waarom je veel van de oude cultuur moet houden om eraf te komen.
  • Hoeveel laaghangend fruit voor cultuurverandering er voor het grijpen ligt.
  • Welke narigheid helemaal geen cultuurdingetje is en je die dus ook beter niet zo kunt noemen.
  • Welke simpele interventies helpen om van de oude organisatiecultuur af te komen en waarom je daarvan het zweet kan uitbreken.
  • En vooral: hoe je die droom van een vitale, inclusieve of steeds-betercultuur gerealiseerd krijgt.

Maaike Thiecke schreef eerder samen met Bianca van Leeuwen de ‘Systemisch TransitieManagement’. Thiecke heeft verstand van hardnekkige organisatiecultuur en werkt al jaren in organisaties die struikelen over de cultuur in hun vloerbedekking. Zij adviseerde vele directies en MT’s over het geheim van cultuurverandering en leidde honderden managers en adviseurs op in vloerbedekkinglogica.

Prijs 29,99 | ISBN: 9789089656148

Dit boek is te koop bij Libris of andere lokale boekhandels. Steun de boekhandel en koop lokaal! 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Meer over
Lees ook
'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

Slager, zweminstructrice, sluiswachter, vliegenier en bestuurslid van de Confrérie des Chevaliers Grand Bailliage. Allemaal beroepen die van toepassing zijn op de inmiddels 75-jarige Paula van Rijn. Op haar 71e voegde ze daar schrijfster aan toe. Afgelopen zaterdag 18 maart presenteerde ze in Nieuwegein haar tweede verhalenbundel ‘Gegeven tijd’.

Historisch kookboek restjes

Historisch kookboek restjes

Koken met restjes is van alle tijden. Dit digitale kookboek biedt historische gerechten uit de Griekse en Romeinse oudheid, middeleeuwen, Gouden Eeuw, 18de eeuw en 19de eeuw.

Eten wat de aarde schaft

Eten wat de aarde schaft

Over aansluiting op de actualiteit heeft Imke de Boer met ‘Past het dier nog op ons bord?’ niet te klagen. De stikstofcrisis en de voorgestelde oplossingen houden de gemoederen volop bezig. En laat dit nu een vitaal onderdeel zijn van dit boek.