Cranberry remt ziekmakers in rauw vlees

13 augustus 2012 redactie

De combinatie veenbes met vlees wordt met name in Groot-Brittannië al toegepastDOETINCHEM - Cranberry kan voedselvergiftiging tegen gaan. Een concentraat van deze soort veenbes gaat bijvoorbeeld de groei van ziekmakende bacteriën in rauw rundergehakt tegen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maine.

Onderzoekster Vivian Chi Hua Wu ontdekte dat door cranberryconcentraat aan rauw rundergehakt toe te voegen de groei van ziekteverwekkers als salmonella, listeria en E. coli flink werd geremd.

Dit biedt mogelijkheden voor de vleesindustrie, die voortdurend op zoek is naar natuurlijke conserveringsmiddelen om chemische conserveringsmiddelen te vervangen.

Vleesproducenten kunnen wellicht cranberryconcentraat aan rauw vlees toevoegen om het gevaar van schadelijke bacteriën tegen te gaan. Dit zorgt voor een langere houdbaarheid en voorkomt bederf.

Lees ook:
Healthy people brengt granaatappelsap naar Nederland

Altijd op de hoogte blijven?