Foto: Pixabay

De Nederlandse vlees- en vleeswarenbedrijven blijven druk bezig om consumenten in binnen- en buitenland te bedienen. De sector heeft hiervoor de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Dat laat de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) weten in een verklaring op de website

"Onze leden werken al volgens strenge HACCP normen", staat in het bericht te lezen. "Dit houdt onder andere in dat alle werknemers zeer regelmatig hun handen moeten wassen en messen en machines standaard na gebruik gereinigd worden. Sinds de corona-uitbraak volgen wij tevens de richtlijnen van het RIVM op en zijn de hygiëneprotocollen voor eigen werknemers, uitzendkrachten en bezoekers nog verder aangescherpt. Het primaire doel hiervan is om te voorkomen dat onze eigen werknemers ziek worden. Wij zijn een vitale sector voor de voedselvoorziening en continuïteit van de levering van vlees- en vleeswaren aan onze klanten (supermarkten, voedingsmiddelenbedrijven, instellingen en slagers in binnen en buitenland) is onze eerste prioriteit. Onze werknemers spelen daar een belangrijke rol in en hun welzijn staat voor ons dan ook voorop. Daarnaast willen we door deze voorzorgsmaatregelen verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen en de verwerking van aanvoer vanuit de Nederlandse veehouderij veilig te stellen. Het is immers ook van groot belang dat deze aanvoer ongestoord kan doorgaan en we niet geconfronteerd worden met een onregelmatig patroon in de vraag, waardoor mogelijk dierenwelzijnsproblemen bij de veehouder kunnen ontstaan."

Momenteel zijn er geen problemen rondom de levering van vlees en vleeswaren. Klanten worden volgens schema beleverd. Eventuele tekorten in de winkel ontstaan volgens COV door "extreme uitschieters in de korte termijn vraag naar specifieke producten". Deze problemen p[robeert de sector samen met de klanten zo goed mogelijk op te lossen. "We volgen de ontwikkelingen van dag tot dag en staan in voortdurend overleg met onze (internationale) ketenpartners, afnemers en de Nederlandse overheid", besluit COV. 

Altijd op de hoogte blijven?