COV en vakbonden bereiken akkoord over nieuwe cao voor Nederlandse vleessector

30 mei 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Pixabay

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de vakbonden hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe tweejarige cao voor de circa 10.000 werknemers in de Nederlandse vleessector. De leden moeten nog stemmen over de cao. Dat maakt COV bekend met een persbericht.

In de nieuwe cao is een loonstijging van bijna 7 procent vastgelegd en een verhoging van de jeugdschalen. Daarnaast maakten de partijen afspraken om de positie van flexkrachten en internationale medewerkers in de vleessector te verbeteren. Daarnaast krijgen internationale medewerkers een huisvestings- en inkomensgarantie en kunnen flexkrachten die langer dan vijf jaar op een bedrijf werkzaam zijn bij dat bedrijf in eigen dienst komen. Op de website van COV staat meer informatie over de cao. 

Nieuwe cao vleessector 

“Dit is een evenwichtige afspraak voor zowel werkgevers als werknemers in de vleessector”, zegt Laurens Hoedemaker, voorzitter van de COV. “Het is een bijzondere en dynamische periode voor de vleessector. Bedrijven hebben belang bij een verantwoorde ontwikkeling van de kosten, maar staan tevens voor de uitdaging om voldoende medewerkers te vinden en te behouden. Ik denk dat we met deze cao daar een goede balans in hebben gevonden. In de nieuwe cao zijn tevens afspraken gemaakt om de positie van internationale medewerkers in de vleessector te verbeteren. Dit is belangrijk gezien de rol die zij vervullen in onze arbeidsvoorziening.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?