Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Cote de Boeuf_Jumbo

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het vlees een fijne structuur. Ook is het hierdoor extra mals. Op de barbecue krijgt het een heerlijke grillsmaak, die ook goed bij de knoflookboter past.

Nog meer barbecue-inspiratie nodig? Hier vind je twee heerlijke recepten voor Ibizaburgers en voorjaars kippetjes. In zeven makkelijke stappen zet je de côte de boeuf op tafel.

Stap 1. Laat de boter en het vlees op kamertemperatuur komen.

Stap 2. Steek de barbecue aan en breng de temperatuur naar 250 °C. Plaats het rooster niet op de barbecue.

Stap 3. Breng de côte de boeuf op smaak en bestrijk met de olie.

Stap 4. Doe de boter in een kommetje, knip de bieslook fijn boven de boter en pers er de teen knoflook boven. Meng goed en laat staan tot gebruik.

Stap 5. Gril het vlees 10-12 min. op de hete barbecue afhankelijk van de gaarheid die je wilt bereiken (zie tip). Keer halverwege. Steek een kerntemperatuurmeter in het dikste deel van het vlees en bepaal welke gaarheid je wilt (zie tip).

Stap 6. Neem het vlees van de barbecue, verpak losjes in aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.

Stap 7. Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer met de boter.

Tip! Voor rood vlees dat je direct grilt gelden de volgende kerntemperaturen: 

  • Rood: 50 °C
  • Medium-raw: 54 °C
  • Medium: 60 °C
  • Well done: 63 °C en hoger

Houd er rekening mee dat vlees tijdens het rusten nog altijd iets verder gaart, dus haal het van de barbecue zodra het 1 à 2 graden onder de gewenste kerntemperatuur is.

Meer lekker bbq vlees vind je hier. Eet smakelijk!

Jumbo

 

 

Dossiers
Lees ook
Beter goed gejat...

Beter goed gejat...

Het belang van een goed recept kennen we allemaal. Zo ook mijn grootvader Ed Nozeman, 100 jaar geleden al. Ik heb een oud receptenboekje van hem geërfd, waarin hij met potlood zijn waardevolste recepten heeft opgeschreven.

De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

Met het tekenen van een contract voor onbepaalde tijd met biologische melkveehouder Erik van der Velde en biologische vleesveehouder Gert-Jan Stoeten, is De Groene Weg vandaag officieel gestart met de opbouw van een keten van Nederlands biologisch rundvlees.

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

De detailhandel kampt met aanhoudend hoog ziekteverzuim. Dit in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt preventie en verzuimbeleid belangrijker dan ooit.