Consument matigt met vlees

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

ZOETERMEER - Nederland heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar minder vaak vlees op tafel gezet. Dat blijkt uit cijfers van de PVE.

ZOETERMEER - Nederland heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar minder vaak vlees op tafel gezet. Dat blijkt uit cijfers van de PVE.

De huishoudelijke aankopen van roodvlees daalden met 2,8%. Pluimveevlees werd 1,7% minder gekocht. De totale bestedingen zijn evenwel bijna gelijk gebleven, omdat de winkelprijzen wat hoger lagen dan vorig jaar.

Varkensvlees

De aankopen van varkensvleesvan daalden met 3,3% in vergelijking tot 2005. De totale bestedingen in varkensvlees gingen met 0,6% naar beneden. Ook de gemengde vleesproducten waren werden minder verkocht. De huishoudelijke aankopen namen met 6,6% af.


Kalkoen en kip

De aankoop van kalkoen daalde zelfs met 25% in vergelijking tot vorig jaar. In de eerste drie kwartalen waren de huishoudelijke bestedingen aan kalkoenvlees 16,4% lager. De consumptie van kip daalde 1,7% maar omdat het vlees duurder werd bleven de bestedingen wel op peil.


Rundvlees

De huishoudelijke aankopen van rundvlees namen in periode van januari tot en met september met 0,4% af. De bestedingen stegen echter met 3,8% omdat rundvlees 4% duurder werd.

De Nederlandse huishoudens kochten wel wat meer vleeswaren. Hierin namen de aankopen met 0,3% toe.

Altijd op de hoogte blijven?