Concept Tante Door-kip wordt uitgebreid

attachment-001_rb-image-1617378

Veldhoven Kipproducten breidt in samenwerking met mengvoederbedrijf Gebrs. Fuite BV, Schotman Broederij en Pluimveebedrijven en Frisia Food pluimveeslachterij het Tante Door-concept verder uit. Het specialisme van ieder bedrijf wordt benut om het concept te optimaliseren en te professionaliseren.

'Wij hebben bewust gekozen voor een samenwerking met professionele bedrijven die ruime ervaring hebben in de markt. Samen met deze bedrijven gaan wij werken aan een gestage groei van het concept', licht Rick Veldhoven van Veldhoven Kipproducten de keuze voor uitbreiding van het concept toe. 'Daarnaast hebben wij gekozen voor een nieuw soort, traag groeiend ras. Het ras is sinds korte tijd verkrijgbaar op de Nederlandse markt en sluit uitstekend aan op de eigenschappen die horen bij Tante Door.'

Dierenwelzijn

Om het dierenwelzijn te optimaliseren, heeft Veldhoven Kipproducten een eigen dierenarts ingezet. 'De verbeterpunten die zij ziet, voeren we door binnen het concept', aldus Veldhoven. 'Zo raadde zij bijvoorbeeld een vaste voerleverancier aan, die is gevonden in Gebrs. Fuite BV. Ook zullen de eendagskuikens direct in de broederij worden gevoerd voor een optimale darmgezondheid. Dat resulteert weer in minder uitval. Het uitbroeden en de opgroei van Tante Door vindt plaats op verschillende locaties van Schotman. Het voordeel hiervan is de risicospreiding. Door een vaste voerleverancier en vaste boerderijen op de verschillende locaties blijven de leefwijze, de kwaliteit van de kip en het concept gewaarborgd. Ook het dierenwelzijnsbeleid van Frisia Food is een extra toevoeging op het concept.'

Verkooppunten

Tante Door-kip is het enige concept dat niet in de supermarkt wordt verkocht. De verkoop van Tante Door verloopt uitsluitend via slagers en poeliers. Veldhoven Kipproducten stelt dat 'dit altijd zo zal blijven'. Tante Door is een volledig Hollands concept dat staat voor 'eerlijke kip en een diervriendelijke opgroei'. Tante Door leeft in een ruime stal en heeft een natuurlijk dag- en nachtritme. Er wordt voor Tante Door gezonde voeding gemaakt met verschillende granen, Tante Door wordt niet met antibiotica behandeld en leeft 30 procent langer dan de 'normale' kip. De kip groeit op in Nederland en ook de ambachtelijke verwerking vindt hier plaats. Naast het behoud van de goede eigenschappen van Tante Door zal ook dezelfde prijs gehandhaafd blijven.

Voor meer informatie: Tantedoorkip.nl, Veldhovenkipproducten.nl of e-mail info@veldhovenkipproducten.nl.

Lees ook
‘Ons interieur straalt uit dat mensen welkom zijn’

‘Ons interieur straalt uit dat mensen welkom zijn’

Na een eerste goedlopende zaak besloot slager Marcel Hamers nog een verswinkel te openen. Het pand met een oppervlakte van 600 m2 werd gestript en helemaal opnieuw ingericht. De 30 meter lange toonbank is de grote eye catcher.

Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Klimaatambassadeur Helga van Leur en Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland, openden maandag 14 september de eerste On the Way to PlanetProof week. Tot en met 19 september staan de producten met het keurmerk in de spotlights in supermarkten, televisiespots en social media.

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”