Complete inboedel restaurant Mirabelle Breda online geveild

Mirabelle

Na ruim 55 jaar is het vermaarde restaurant Mirabelle in Breda definitief gesloten. De complete inboedel van Mirabelle wordt geveild door Troostwijk Veilingen. Wellicht zit hier ook interessante apparatuur voor de slager bij.

Mirabella is overgenomen door restaurantketen Loetje, inmiddels een begrip om zijn biefstukken. Na een grondige verbouwing, die eind dit jaar aanvangt, opent Loetje naar verwachting midden 2019 haar vestiging in Breda. De online veiling is 7 november van start gegaan en sluit 19 november haar virtuele deuren. Alle aangeboden goederen kunnen op 13 november in Breda bezichtigd worden van 9 tot 12uur.

Tweede leven

Mirabelle was jarenlang een begrip in Breda en omstreken. Het restaurant werd vier jaar geleden nog volledig gerenoveerd. De inboedel verkeert dan ook in prima staat. Naast de stijlvolle inrichting van het restaurant, wordt ook de totale inrichting van de keuken en het terras geveild. Alle meubilair komt van het in de horeca welbekende merk Satelliet Meubelen. ‘Van (terras)meubilair, keukeninrichting en serviesgoed tot markiezen en parasols: werkelijk álles gaat onder de virtuele hamer’, vertelt Stijn Raijmakers, die de online veiling samen met Troostwijk Veilingen organiseert. ‘Met name voor de combisteamer van Rational verwachten we veel belangstelling’, zo vervolgt hij.

Andrej Pieterson, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen, licht de verkoop nader toe: ‘De eigenaar werd benaderd door Loetje met ‘an offer he could not refuse’. De verkoop biedt hemde gelegenheid te verhuizen naar zijn geliefde Frankrijk om daar zijn lang gekoesterde droom van een eigen bed & breakfast te verwezenlijken. De opbrengst van deze veiling helpt hem daar onder andere bij. Bovendien draagt deze veiling bij aan de circulaire economie, die hergebruik van materialen stimuleert.’

 
Lees ook
Maaltijden van de slager

Maaltijden van de slager

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Het is niet alleen zaak om verser en beter te zijn dan de supermarkten, maar ook om je te onderscheiden van andere versspecialisten die maaltijden verkopen. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig?

Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco brengt onder de naam Duke's Cuisine een nieuwe conveniencelijn voor de horeca op de markt. Het assortiment bestaat uit gegaarde, verse en bevroren kalfs-, rund- & varkensvleesproducten.

Vlees volautomatisch, flexibel en compact verpakken

Vlees volautomatisch, flexibel en compact verpakken

Maak kennis met de nieuwste telg van MULTIVAC: de compacte en volautomatische traysealer T 305. Deze traysealer is ontwikkeld om aantrekkelijke MAP- en vacuüm skinverpakkingen te produceren in kleine tot middelgrote batches voor de meest uiteenlopende toepassingen.