Chef-kok Alain Caron spreekt tijdens uitreiking Gouden Slagersring

6 februari 2018 Karin Geesink-Stegeman

Terwijl de inschrijvingen voor deelname aan de Gouden Slagersring binnen lopen, krijgt de finaleavond op 11 april vorm. Bekend is dat de Franse chef-kok Alain Caron, bekend van het televisieprogramma BinnensteBuiten, op de finaleavond aanwezig is. Slagers kunnen zich tot 7 maart aanmelden voor de prestigieuze vakwedstrijd.

De prijsuitreiking van de Gouden Slagersring zal op 11 april plaatsvinden bij de SVO in Houten. Tijdens de avond houdt Alain Caron een interactieve lezing voor alle aanwezigen. De uiteindelijke prijsuitreiking nemen Paul van Trigt (voorzitter van de Broederschap) en Marijke Buijs (hoofdredacteur Vleesmagazine) voor hun rekeningen.

button_schrijf-je-hier-in-voor-de-gouden-slagersring-300x23

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen zich tot 7 maart inschrijven voor de Gouden Slagersring. Daarbij kunnen de deelnemers kiezen tussen de competitie Vakvolwassenen of de Jong Talent-prijs (voor jongeren onder 25).

>> Bekijk ook: Video: Jonge Talenten over deelname aan Gouden Slagersring

Paul van Trigt, zelf tweemaal winnaar van de Gouden Slagersring, roept jongeren op deel te nemen aan de wedstrijd. ‘Er is steeds meer interesse onder de jeugd. Dat is een goede ontwikkeling, maar we merken dat ze het soms moeilijk vinden om dat laatste stapje over de drempel te zetten om zich aan te melden’, zegt Van Trigt. ‘Dat is jammer, want ook als je niet wint, brengt een wedstrijd je heel veel.

'Meedoen aan de wedstrijd om de Gouden Slagersring is niet eenvoudig. Het bedenken van een innovatief product is moeilijk, maar het maakt je sterker in de markt en voor jongeren staat het goed op het cv.’

VLEES_GSR17_8245-300x200 Dirk Smolders (links) won de wedstrijd voor Jong Talenten in 2017. Naast hem Mick Vreeburg en rechts Michael Da Costa Goncalo.
Foto: Feike Faase

Keuren

De keuring vindt op woensdag 14 maart bij SVO aan de Sleepboot 2 in Houten plaats. Die dag buigt een zeer deskundige jury zich over de inzendingen. De jury bestaat dit keer uit Nathan Burggraaf (winnaar 2017), Richard den Otter (vakdocent SVO), Dirk Smolders (winnaar Jong Talent 2017), Janine van der Geest (slager in Heemstede) en Jacques Rijk (KNS). De wedstrijd staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap.

In aanmerking voor de Gouden Slagersring komen producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben, waarbij de Receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is. Daarnaast moeten de producten goed te verwaarden zijn en uiteraard ook nog lekker smaken.

button_schrijf-je-hier-in-voor-de-gouden-slagersring-300x23

Altijd op de hoogte blijven?