Chateaubriand neemt klanten mee naar Rungis

13 augustus 2012 Emke Janssens

HEEMSTEDE - Chateaubriand uit Heemstede organiseert voor klanten en bedrijven exclusieve culinaire workshops. Het neusje van de zalm voor echte culi's is de workshop DeLuxe met een bezoek aan Rungis in Parijs.

HEEMSTEDE - Chateaubriand uit Heemstede organiseert voor klanten en bedrijven exclusieve culinaire workshops. Het neusje van de zalm voor echte culi’s is de workshop DeLuxe met een bezoek aan Rungis in Parijs.

Deelnemers krijgen een exclusief inkijkje in de grootste markthallen van Europa. Onder deskundige begeleiding worden de verschillende hallen met bijzondere producten bezocht. Deelnemers kunnen ter plekke zelf inkopen doen. Bedrijfsleider Johan van Uden is net terug uit Parijs waar hij met een mannenkookclub Rungis bezocht. ‘De reacies van de deelnemers zijn zeer enthousiast. Eens in de drie á vier weken kom ik in Parijs om daar inkopen te doen: vleeswaren uit Frankrijk, bijzondere vleessoorten, lammetjes, buitenlandse kazen en delicatessen. Ik ben daar nog geen Nederlandse slager tegengekomen, wel grote kaaswinkels uit Nederland die hun inkopen doen.’

Bij andere workshops die de eetwinkel organiseert staan kalfsvlees, rundvlees en lamsvlees centraal. Deelnemers leren de beste delen te selecteren en eigenhandig uit te benen. Onder leiding van het team van Van Uden worden verschillende bereidingen gedemonstreerd en geproefd. Elke workshop sluit af met een meergangenmenu.

Promoten

‘Eigenlijk zijn de workshops door onze site, die gemiddeld honderd bezoekers per dag trekt, ontstaan. We kregen in de winkel vraag naar dit soort kooksessies. We willen goede informatie geven en vlees promoten, zoals bijvoorbeeld orgaanvlees. Ook vinden mensen het leuk om te leren hoe ze een lammetje moeten uitbenen.’

Voor de liefhebbers van de fijne keuken zijn er workshops foie gras en truffel (inclusief meergangenmenu). Ook zijn er workshops binnenlandse en buitenlandse kazen, barbecue/buitenkeuken en dineren van de open haard op Landgoed Woestduin.

De kosten voor de workshops zijn € 150,-- p.p. inclusief een uitgebreide maaltijd en drankjes. De meerprijs voor de workshops truffel en foie gras bedraagt € 50,-- p.p.

De workshop Deluxe kost € 850,-- p.p. (inclusief reis, een overnachting in Holiday Inn, een viergangendiner en een warme lunch in typisch Franse restaurants).

 

Altijd op de hoogte blijven?