Chateaubriand Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008

SLAGERSWERELD - De eretitel Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008 en de bijbehorende wisselprijs, de Dutch Fine Food Shop Award, gaat naar Heemstede naar eetwinkel Chateaubriand, Traiteur, Catering & Vleesspecialiteiten van Adele Teekens en Johan van Uden.

SLAGERSWERELD - De eretitel Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008 en de bijbehorende wisselprijs, de Dutch Fine Food Shop Award, gaat naar Heemstede naar eetwinkel Chateaubriand, Traiteur, Catering & Vleesspecialiteiten van Adele Teekens en Johan van Uden.

Dat is dinsdagavond 12 november bekendgemaakt tijdens het grote Kaas & Delicatessen Branchefeest in De Flint in Amersfoort, georganiseerd door Het Vakcentrum. In de finale beoordeelden twee finalevakjury's en zes gewone consumenten Chateaubriand. Bij de vakjury's scoorde de winkel verreweg het hoogste aantal punten; een van de vakjury's gaf zelfs het hoogst aantal punten dat ooit in de wedstrijd is gegeven.

Gedroogde ham
Chateaubriand is van origine een slager maar heeft zich ontwikkeld tot een complete foodspecialiteitenwinkel. Het aanbod is ongeëvenaard met onder meer een zeer uitgebreide kaasafdeling met Nederlandse en buitenlandse kazen en een superieur assortiment fijne vleeswaren. Chateaubriand verkoopt bijvoorbeeld twaalf soorten gedroogde ham en vijftien soorten delicate salami's. 'Wij importeren zoveel mogelijk rechtstreeks bij lokale producenten in de landen van herkomst', zegt bedrijfsleider Johan van Uden.

Samen met zijn team reist hij regelmatig naar de professionele foodmarkt Rungis in Parijs om bijzondere producten in te kopen. De winkel onderscheidt zich verder met in eigen huis gemaakte maaltijden zoals pasta's, wild-en gevogeldte en desserts. De Heemsteedse winkel biedt onder meer veertig lamsproducten-en bereidingen, een van de specialiteiten van Chateaubriand. Ook wijnen, olijfolie en andere delicatessen van topniveau behoren tot het assortiment.



Lees ook
De extra medewerker

De extra medewerker

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het thema interieur.

‘Het mooiste is dat hier een echte huiskamersfeer heerst’

‘Het mooiste is dat hier een echte huiskamersfeer heerst’

Natuurlijk draait het in de slagerij in eerste instantie om de kwaliteit van de verkoopwaren en een goede service. Maar onderschat de rol van de winkelinrichting niet. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag.

Jeroen van Voornveld, Slagerij Gelderblom: “De nieuwe winkel voldoet optimaal aan klantenwensen”

Jeroen van Voornveld, Slagerij Gelderblom: “De nieuwe winkel voldoet optimaal aan klantenwensen”

Klanten komen naar de slager voor gemaksproducten en een bijzonder assortiment, zegt Jeroen van Voornveld van Slagerij Gelderblom in Ermelo. “Om dit goed te presenteren, hadden we een nieuwe winkel nodig.”