Chateaubriand Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008

SLAGERSWERELD - De eretitel Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008 en de bijbehorende wisselprijs, de Dutch Fine Food Shop Award, gaat naar Heemstede naar eetwinkel Chateaubriand, Traiteur, Catering & Vleesspecialiteiten van Adele Teekens en Johan van Uden.

SLAGERSWERELD - De eretitel Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008 en de bijbehorende wisselprijs, de Dutch Fine Food Shop Award, gaat naar Heemstede naar eetwinkel Chateaubriand, Traiteur, Catering & Vleesspecialiteiten van Adele Teekens en Johan van Uden.

Dat is dinsdagavond 12 november bekendgemaakt tijdens het grote Kaas & Delicatessen Branchefeest in De Flint in Amersfoort, georganiseerd door Het Vakcentrum. In de finale beoordeelden twee finalevakjury's en zes gewone consumenten Chateaubriand. Bij de vakjury's scoorde de winkel verreweg het hoogste aantal punten; een van de vakjury's gaf zelfs het hoogst aantal punten dat ooit in de wedstrijd is gegeven.

Gedroogde ham
Chateaubriand is van origine een slager maar heeft zich ontwikkeld tot een complete foodspecialiteitenwinkel. Het aanbod is ongeëvenaard met onder meer een zeer uitgebreide kaasafdeling met Nederlandse en buitenlandse kazen en een superieur assortiment fijne vleeswaren. Chateaubriand verkoopt bijvoorbeeld twaalf soorten gedroogde ham en vijftien soorten delicate salami's. 'Wij importeren zoveel mogelijk rechtstreeks bij lokale producenten in de landen van herkomst', zegt bedrijfsleider Johan van Uden.

Samen met zijn team reist hij regelmatig naar de professionele foodmarkt Rungis in Parijs om bijzondere producten in te kopen. De winkel onderscheidt zich verder met in eigen huis gemaakte maaltijden zoals pasta's, wild-en gevogeldte en desserts. De Heemsteedse winkel biedt onder meer veertig lamsproducten-en bereidingen, een van de specialiteiten van Chateaubriand. Ook wijnen, olijfolie en andere delicatessen van topniveau behoren tot het assortiment.



Lees ook
Rechtsomkeert

Rechtsomkeert

Onlangs liep ik in een plaatselijke drogist van een landelijke keten. De borden bij de ingang schreeuwden mij al van verre toe dat ik minimaal de aanbiedingen mee moest nemen. Eenmaal binnen struikelde ik over de toiletrollen en schoonmaakmiddelen die midden in de gangpaden stonden opgestapeld.

‘Steeds meer vraag naar dry-aged halal vlees’

‘Steeds meer vraag naar dry-aged halal vlees’

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Er is meer ruimte voor zelfbediening, meer vraag naar luxe en ambachtelijke producten en de afhaalslager is geïntroduceerd. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Berkay Çapaci van Slagerij NES.

Gezocht: tegen ‘elke’ prijs!

Gezocht: tegen ‘elke’ prijs!

Het lijkt wel of elk bedrijf in Nederland op dit moment medewerkers zoekt. In iedere branche en op elk niveau is schaarste aan arbeidskrachten, hetgeen in sommige gevallen ontwrichtend werkt. Met als schrijnend voorbeeld onze nationale luchthaven Schiphol.