Chateaubriand Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008

SLAGERSWERELD - De eretitel Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008 en de bijbehorende wisselprijs, de Dutch Fine Food Shop Award, gaat naar Heemstede naar eetwinkel Chateaubriand, Traiteur, Catering & Vleesspecialiteiten van Adele Teekens en Johan van Uden.

SLAGERSWERELD - De eretitel Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008 en de bijbehorende wisselprijs, de Dutch Fine Food Shop Award, gaat naar Heemstede naar eetwinkel Chateaubriand, Traiteur, Catering & Vleesspecialiteiten van Adele Teekens en Johan van Uden.

Dat is dinsdagavond 12 november bekendgemaakt tijdens het grote Kaas & Delicatessen Branchefeest in De Flint in Amersfoort, georganiseerd door Het Vakcentrum. In de finale beoordeelden twee finalevakjury's en zes gewone consumenten Chateaubriand. Bij de vakjury's scoorde de winkel verreweg het hoogste aantal punten; een van de vakjury's gaf zelfs het hoogst aantal punten dat ooit in de wedstrijd is gegeven.

Gedroogde ham
Chateaubriand is van origine een slager maar heeft zich ontwikkeld tot een complete foodspecialiteitenwinkel. Het aanbod is ongeëvenaard met onder meer een zeer uitgebreide kaasafdeling met Nederlandse en buitenlandse kazen en een superieur assortiment fijne vleeswaren. Chateaubriand verkoopt bijvoorbeeld twaalf soorten gedroogde ham en vijftien soorten delicate salami's. 'Wij importeren zoveel mogelijk rechtstreeks bij lokale producenten in de landen van herkomst', zegt bedrijfsleider Johan van Uden.

Samen met zijn team reist hij regelmatig naar de professionele foodmarkt Rungis in Parijs om bijzondere producten in te kopen. De winkel onderscheidt zich verder met in eigen huis gemaakte maaltijden zoals pasta's, wild-en gevogeldte en desserts. De Heemsteedse winkel biedt onder meer veertig lamsproducten-en bereidingen, een van de specialiteiten van Chateaubriand. Ook wijnen, olijfolie en andere delicatessen van topniveau behoren tot het assortiment.



Lees ook
Volop dynamiek bij Slagerij Roelofs

Volop dynamiek bij Slagerij Roelofs

Ilja Roelofs is in veel opzichten geen standaard slager. Zo is zijn zaak gevestigd op een industrieterrein en leverde hij jarenlang vooral aan horeca; de winkel was een ondergeschoven kindje. Maar die tijd is voorbij. Steeds meer klanten ontdekken de zaak, die vorig jaar een totale metamorfose onderging.

Carry van Rooij: van keurmeester naar slager

Carry van Rooij: van keurmeester naar slager

In het Noord-Brabantse dorp Budel ligt de slagerij van Carry en Mandy van Rooij. Transparantie, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit staan er centraal. En niet te vergeten de persoonlijke service. “Maatwerk vinden we belangrijk.”

‘Nieuwe koers Let’s Meat & Go past bij ons’

‘Nieuwe koers Let’s Meat & Go past bij ons’

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Er is meer ruimte voor zelfbediening, meer vraag naar luxe en ambachtelijke producten en de afhaalslager is geïntroduceerd. Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Annelies Stronkhorst van Slagerij Stronkhorst.