Chateaubriand Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008

SLAGERSWERELD - De eretitel Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008 en de bijbehorende wisselprijs, de Dutch Fine Food Shop Award, gaat naar Heemstede naar eetwinkel Chateaubriand, Traiteur, Catering & Vleesspecialiteiten van Adele Teekens en Johan van Uden.

SLAGERSWERELD - De eretitel Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008 en de bijbehorende wisselprijs, de Dutch Fine Food Shop Award, gaat naar Heemstede naar eetwinkel Chateaubriand, Traiteur, Catering & Vleesspecialiteiten van Adele Teekens en Johan van Uden.

Dat is dinsdagavond 12 november bekendgemaakt tijdens het grote Kaas & Delicatessen Branchefeest in De Flint in Amersfoort, georganiseerd door Het Vakcentrum. In de finale beoordeelden twee finalevakjury's en zes gewone consumenten Chateaubriand. Bij de vakjury's scoorde de winkel verreweg het hoogste aantal punten; een van de vakjury's gaf zelfs het hoogst aantal punten dat ooit in de wedstrijd is gegeven.

Gedroogde ham
Chateaubriand is van origine een slager maar heeft zich ontwikkeld tot een complete foodspecialiteitenwinkel. Het aanbod is ongeëvenaard met onder meer een zeer uitgebreide kaasafdeling met Nederlandse en buitenlandse kazen en een superieur assortiment fijne vleeswaren. Chateaubriand verkoopt bijvoorbeeld twaalf soorten gedroogde ham en vijftien soorten delicate salami's. 'Wij importeren zoveel mogelijk rechtstreeks bij lokale producenten in de landen van herkomst', zegt bedrijfsleider Johan van Uden.

Samen met zijn team reist hij regelmatig naar de professionele foodmarkt Rungis in Parijs om bijzondere producten in te kopen. De winkel onderscheidt zich verder met in eigen huis gemaakte maaltijden zoals pasta's, wild-en gevogeldte en desserts. De Heemsteedse winkel biedt onder meer veertig lamsproducten-en bereidingen, een van de specialiteiten van Chateaubriand. Ook wijnen, olijfolie en andere delicatessen van topniveau behoren tot het assortiment.



Lees ook
Slager Klaas van Hoof over de nieuwe vershof in Middelbeers: ‘Heel blij met efficiënte en compacte verkoopruimte’

Slager Klaas van Hoof over de nieuwe vershof in Middelbeers: ‘Heel blij met efficiënte en compacte verkoopruimte’

Een zo efficiënt en compact mogelijke indeling. Dat was de grote wens van slager Klaas van Hoof, eigenaar van Slagerij Traiteur van Hoof, voor de inrichting van Vershof de Beerzen in Middelbeers. “In alle drie onze vestigingen verkopen we ongeveer hetzelfde assortiment.

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Bennebroek heeft sinds jaren weer een slagerij. Brian de Beer opende in maart Keurslagerij BeerZ. Een voormalige boekwinkel werd omgebouwd tot een gloednieuwe slagerij. Als nieuwbakken ondernemer kon hij bij de keuze voor machines het advies van Delmo goed gebruiken. “Ik ben heel tevreden over Delmo: niet alleen wat betreft het advies, maar ook de service...

‘De kracht van een vershof  is het gemak voor de klant’

‘De kracht van een vershof  is het gemak voor de klant’

De ondernemers families Bressers en van Hoof geloven heilig in de kracht van een vershof. Alle versproducten onder één dak, dat biedt volop gemak voor de klant. Daarom zijn ze er één gestart in Middelbeers – Vershof de Beerzen.