Charrua Premium Wagyu Uruguay in assortiment Jan Zandbergen

beefklein-wagyu-carton1

Jan Zandbergen heeft zijn Charrua-assortiment uitgebreid met een exclusieve Premium Wagyu-lijn. Onder dit merk bracht het bedrijf eerder al Uruguayaans graangevoerd Hereford en Angus rundvlees naar de Europese markt.

Onder het merk Charrua brengt Jan Zandbergen Uruguayaans graangevoerd Hereford en Angus rundvlees naar de Europese markt. Het assortiment van Charrua is nu uitgebreid met een exclusieve Premium Wagyu-lijn. Charrua Wagyu vlees is onderverdeeld volgens de Aus-Meat Marbling Scores. Om de uitzonderlijke kwaliteit te garanderen worden alleen de score 4-5, 6-7 en 8-9 geleverd.

Gerenommeerde veeteelt

'Het beste van Japan en de hedendaagse ontwikkelde genetica komen samen in de gerenommeerde veeteelt regio's van Uruguay. Met de grootste zorg vervolmaakt Charrua Wagyu de kunst van de Japanners om iets heel bijzonders te creëren. Dit beloont zichzelf in uitzonderlijk smakelijk rundvlees dat smelt in de mond', stelt Jan Zandbergen.

Hoogste kwaliteitsnormen

Het selectieve Wagyu-programma werkt uitsluitend met speciaal gekozen fokkers en de nieuwste technologieën. Alles gaat volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Daarbij staat dierwelzijn hoog in het vaandel. Het Wagyu-vee leeft van geboorte af aan in alle vrijheid op de grootse vlakten van Uruguay. De geografische ligging van het land en het gematigde klimaat vormen de ideale natuurlijke omstandigheden.

Hoge Marbling Score

Door de bewegingsvrijheid en het gras dat de koeien eten, krijgt het vlees een mooie rode kleur. In het laatste jaar van hun levensduur krijgen de runderen een uitgebalanceerd dieet aangevuld met natuurlijke granen. Het Wagyu-rund heeft van nature aanleg voor het ontwikkelen van intramusculair vet, de graanvoedering stimuleert dit nog meer wat resulteert in de hoge Marbling Score. De snitten en de verpakkingen van Charrua Wagyu zijn allen gelabeld met de Marbling Score.

Smakelijkst en malst

Jan Zandbergen: 'Wagyu-rundvlees staat bekend als 's werelds smakelijkste en malste rundvlees dat exclusief verkrijgbaar is in high-end restaurants. De intensieve marmering van het vlees ligt ten grondslag aan de constant superieure kwaliteit.'

Voor meer informatie over het graangevoerd rundvlees en de snitten die Jan Zandbergen aanbiedt: www.janzandbergen.nl, telefoonnummer (0318) 56 35 63 of e-mailadres sales@janzandbergen.nl.

[intermezzo:1]
Lees ook
Decoratieve lakenvelder levert fantastisch vlees

Decoratieve lakenvelder levert fantastisch vlees

Parkrunderen worden lakenvelders wel genoemd omdat de koeien met de karakteristieke witte band om het lijf vroeger op landgoederen werden gehouden. De fraaie en weinig eisende dieren zijn geen spectaculaire melkproducenten maar gewild bij hobbyboeren. Fernand de Willigen houdt samen met zijn zoon Niek tachtig lakenvelders en verkoopt hun vlees aan huis.

Nice to Meat signaleert vleesschaarste in de horeca na lockdown

Nice to Meat signaleert vleesschaarste in de horeca na lockdown

Sinds de heropening van de horeca na de harde lockdown hebben restaurants last van een tekort aan vlees. Horecaslager Nice to Meat moet noodgedwongen een derde van de 1200 klanten een alternatief aanbieden.

Samenwerking NextDeli en Rundvlees & Co

Samenwerking NextDeli en Rundvlees & Co

E-commerce platform NextDeli en Rundvlees & Co zijn een samenwerking aangegaan. Hierdoor kunnen ondernemers van versspeciaalzaken (zoals slagers en poeliers) het assortiment van de rundvleesleverancier via het E-commerce platform bestellen.