Charcuterie krijgt podium in proeflokaal en restaurant Spingaren

Spingaren-1-272x204

In de zoektocht naar een locatie om hun charcuterie een podium te geven, besloot een jong team haar droom na te jagen en een eigen charcuterierestaurant te starten. In september 2017 opent Spingaren de deuren in een historisch grachtenpand in hartje Amsterdam.

Spingaren werd begin 2017 in Amsterdam gelanceerd door een team van vijf gepassioneerde mensen die hun liefde voor lekkere charcuterie met Amsterdam willen delen. Vol toewijding storten zij zich het op artisanaal maken van charcuterie en het inleggen en fermenteren van groente en vis. De afgelopen maanden is er gewerkt aan een uitgebreid assortiment van Spingaren producten. Gezien hun horecaverleden gaan ze nu beide passies combineren en beginnen ze een eigen charcuterierestaurant. ‘Na een welverdiende vakantie zijn we ‘as we speak’ begonnen met de verbouwing’, aldus team Spingaren.

Spingaren restaurant

Onder het genot van bijzondere speciaalbieren en wijnen kunnen gasten in het restaurant hun eigen Spingaren charcuterieplank samenstellen. Naast het proeven van charcuterie, is het ook mogelijk om het Spingaren-2-300x225-300x225 Spingarenassortiment te kopen en mee te nemen. Daarnaast biedt Spingaren restaurant een menukaart met smaakvolle, pure gerechten. Denk aan verschillende biefstukken van een lokale boer, vissen van de graat, mosselen met een bijzondere bereiding en opvallend veel verrassende vegetarische groentegerechten.

Eetbeleving

Het interieur wordt ontworpen door Bureau Maarten Jamin. Hierin staat de charcuterie centraal en vormt de bar het hart van de zaak waarin de charcuterie ten toon wordt gesteld. De exacte locatie van restaurant Spingaren wordt later bekend gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Volop dynamiek bij Slagerij Roelofs

Volop dynamiek bij Slagerij Roelofs

Ilja Roelofs is in veel opzichten geen standaard slager. Zo is zijn zaak gevestigd op een industrieterrein en leverde hij jarenlang vooral aan horeca; de winkel was een ondergeschoven kindje. Maar die tijd is voorbij. Steeds meer klanten ontdekken de zaak, die vorig jaar een totale metamorfose onderging.

Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Truffel, rookworst van Chaams hoen en kreeft. Dat zijn de ingrediënten van de duurste stamppot ter wereld ontwikkeld door chefs Timo de Beurs en Samuel Levie. De stamppot staat 30 november op de kaart van Restaurant Slagerij de Beurs voor het bedrag van 1200 euro.

Horecava keert terug in 2023

Horecava keert terug in 2023

Na twee jaar afwezigheid keert Horecava weer terug. Van 9 tot en met 12 januari komt de horeca weer samen in RAI Amsterdam voor deze vakbeurs. Duurzaamheid, personeel en innovatie staan deze editie centraal.