Cateraar Sodexo zet groentenburgers op lunchkaart

Cateraar Sodexo heeft de groenteburgers van Purple Bee Hive, de zogenoemde Bé Burgers, toegevoegd aan haar assortiment.

Sodexo is de eerste cateraar die deze burgers op het menu zet. De cateraar  heeft wel enkele geheel eigen recepturen toegevoegd. Deze zullen exclusief aan gasten in de Sodexo-restaurants worden aangeboden.

Assortiment

Het assortiment van Purple Bee Hive bestaat op dit moment uit de volgende groenteburgers: Bé Burger Rode Biet met Honing; de Bé Burger Groene Sperziebonen met Doperwt en Zwarte Peper; en de Bé Burger Gele Wortel en Maïs met Kerrie.

Zwanenberg Food Group

Netwerkplatform Purple Bee Hive, een initiatief van Zwanenberg Food Group, richt zich op groenteproducten. Het concern dat behoort tot de drie grootste vleesverwerkers van Nederland, ziet de vleesconsumptie in Nederland en West-Europa afnemen. Het 140 jaar oude familiebedrijf wil over vijftig jaar nog bestaan. Daarom heeft het besloten deels over te stappen op groentenburgers.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Markt vleesvervangers blijft groeien in Nederland

Markt vleesvervangers blijft groeien in Nederland

De verkoop van vleesvervangers stokte afgelopen jaar. Volgens experts betekent dit niet dat Nederlanders geen interesse meer hebben in vleesvervangers en zij verwachten dat de markt gewoon door blijft groeien.

Onderzoek naar vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras

Onderzoek naar vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras

Met eiwit uit gras vleesvervangers ontwikkelen. Dat is het doel van de samenwerking tussen het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe en het Noord-Limburgse Grassa. Graseiwit is een geschikt alternatief voor soja, een ingrediënt dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt. Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van...

Plantaardig vlees blijft nicheproduct in Verenigde Staten

Plantaardig vlees blijft nicheproduct in Verenigde Staten

De hausse rondom plantaardig vlees lijkt voorbij te zijn in de Verenigde Staten. De aandelenkoersen van plantaardige producenten Beyond Meat en Impossible Foods zijn weggezakt en de consumenten haken af. Dat meldt het FD.