Cateraar Sodexo zet groentenburgers op lunchkaart

Bietjesburger

Cateraar Sodexo heeft de groenteburgers van Purple Bee Hive, de zogenoemde Bé Burgers, toegevoegd aan haar assortiment.

Sodexo is de eerste cateraar die deze burgers op het menu zet. De cateraar  heeft wel enkele geheel eigen recepturen toegevoegd. Deze zullen exclusief aan gasten in de Sodexo-restaurants worden aangeboden.

Assortiment

Het assortiment van Purple Bee Hive bestaat op dit moment uit de volgende groenteburgers: Bé Burger Rode Biet met Honing; de Bé Burger Groene Sperziebonen met Doperwt en Zwarte Peper; en de Bé Burger Gele Wortel en Maïs met Kerrie.

Zwanenberg Food Group

Netwerkplatform Purple Bee Hive, een initiatief van Zwanenberg Food Group, richt zich op groenteproducten. Het concern dat behoort tot de drie grootste vleesverwerkers van Nederland, ziet de vleesconsumptie in Nederland en West-Europa afnemen. Het 140 jaar oude familiebedrijf wil over vijftig jaar nog bestaan. Daarom heeft het besloten deels over te stappen op groentenburgers.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Onderzoek naar mogelijkheden productie van duurzaam kweekvlees in Europa

Onderzoek naar mogelijkheden productie van duurzaam kweekvlees in Europa

RESPECTfarms gaat onderzoeken of het mogelijk is om op een duurzame manier vlees te produceren op boerderijen zonder daar dieren voor te doden. Met hulp en subsidie uit Europa en steun van verschillende partners wordt in januari 2023 gestart met een haalbaarheidsstudie.

New-Meat, 100% plantaardig met de smaak en textuur van vlees

New-Meat, 100% plantaardig met de smaak en textuur van vlees

“We denken dat we uiteindelijk de koe kunnen verslaan”, zegt Edwin Bark, senior vicepresident bij Redefine Meat. Het bedrijf maakt 100% plantaardige producten met de smaak en textuur van vlees. Ze zijn de overall winnaar van de Horecava Innovation Award die op 9 januari uitgereikt zijn op Horecava.

Redefine Meat wint Horecava Innovation Award

Redefine Meat wint Horecava Innovation Award

De plantaardige vleesproducent Redefine Meat is de overall winnaar van de Horecava Innovation Award. Tijdens de opening van de Horecava op maandag 9 januari reikte juryvoorzitter Puck Wilbers de verschillende awards uit.