Carla van Eijk in RTL programma Z in Zaken

_I2A0378

Carla van Eijk, eigenaar van Slagerij van Eijk, is aankomende vrijdag 10 maart in Z in Zaken te zien. In dit programma wordt Van Eijk gevolgd in haar zoektocht naar een volgende stap in haar onderneming.

Carla van Eijk heeft de slagerij van haar vader overgenomen met haar broers en denkt goed na over de toekomst. Hoe kunnen ze onderscheidend blijven om zodoende over tien jaar nog steeds succesvol te zijn. Van Eijk maakt zich bijvoorbeeld zorgen over het veranderende eetgedrag van de consument. Gaat deze in de toekomst steeds minder vlees eten?

Samen met Patrick van der Pijl (Business Models Inc.) bekijkt ze verschillende businessmodellen waarmee ze de toekomst het hoofd kan bieden. Hij geeft Van Eijk drie opmerkelijk opties; geen vlees meer verkopen, enkel een webshop, of filialen door het hele land.

Z in Zaken

Vanaf 10 maart beginnen de nieuwe afleveringen van Z in Zaken. Live vanuit de Mariënhof in Amersfoort bespreekt presentator Rens de Jong alles wat voor ondernemers belangrijk kan zijn. Topmanagers, jonge professionals en trendwatchers schuiven wekelijks bij hem aan tafel voor het laatste ondernemersnieuws. Onze columnist Carla van Eijk is in de eerste aflevering van het seizoen te zien.

Dossiers
Lees ook
Hoe zorg je ervoor dat nieuwe klanten ook ná corona blijven terugkomen?

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe klanten ook ná corona blijven terugkomen?

Veel slagers doen goede zaken tijdens de coronacrisis, dankzij de komst van nieuwe klanten. Hoe zorg je ervoor dat die klanten ook na corona terugkomen? Ga met hen in gesprek, zegt Jessica Hoevenaars van Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel. Hoevenaars weet waar ze over praat: vorig jaar werd zij benoemd tot branche erkende meesterverkoper.

Actief verengingsleven is uitgangspunt van Vereniging van Keurslagers

Actief verengingsleven is uitgangspunt van Vereniging van Keurslagers

De Vereniging van Keurslagers bestaat 15 juli 2021 precies 75 jaar. Hoewel het slagersvak door de jaren heen drastisch is veranderd, is de basis van de Keurslagers nagenoeg hetzelfde gebleven, aldus directeur Joep Klaver en voorzitter Roelof Mulder. Gezamenlijk optrekken richting consument binnen een actief verenigingsleven is nog steeds het uitgangspunt....

KNS: ‘Week van de Slager vindt dit jaar vooral online plaats’

KNS: ‘Week van de Slager vindt dit jaar vooral online plaats’

De Week van de Slager wordt van 12 tot 17 april gehouden. Dit jaar wordt het event in een coronaproof jasje gegoten. ‘Ook al kunnen mooie activiteiten, zoals demonstraties en workshops, niet plaatsvinden, er zijn genoeg online mogelijkheden om het ambachtelijke slagersvak te laten zien’, aldus de Koninklijke Nederlandse Slager (KNS).Afgelopen jaren...