Campagne Varkens in Nood op scherm langs A5 en billboards in Amsterdam

1 juni 2016 Vleesmagazine

Met een 90 vierkante meter groot digitaal scherm langs de A5 tussen Amsterdam en Schiphol en op billboards in het centrum van de hoofdstad vraagt Varkens in Nood deze week aandacht voor de volgens de dierenwelzijnsorganisatie 'de erbarmelijke leefomstandigheden van varkens in de vee-industrie'.

'Een gulle sympathisant van Varkens in Nood en het bedrijf ClearChannel hebben de advertentie, waarop twee varkens de show stelen, mogelijk gemaakt', aldus Varkens in Nood. Directeur Hans Baaij: 'Normaal gesproken is een advertentie ter waarde van € 25.000 voor ons als stichting een onhaalbare kaart. Dit is dus een unieke kans om mensen bewust te maken van de erbarmelijke leefomstandigheden van varkens in de vee-industrie. Hopelijk weten we veel automobilisten te raken met deze campagne.'

'Indringend'

In de campagne staan twee varkens uit de vee-industrie centraal. De dieren staan in een donker hok achter roestige tralies. 'De varkens kijken de automobilisten indringend aan. De beelden komen uit de gangbare vee-industrie', aldus Varkens in Nood.

Miljoen mensen

Langs de A5 tussen Amsterdam en Schiphol passeren dagelijks 125.000 mensen. In de stad zien ongeveer 25.000 mensen per dag de videoschermen in Amsterdam. Over de hele week gaat het om meer dan 1 miljoen mensen.

Altijd op de hoogte blijven?