Butcher's Heaven: 'paradijs voor de carnivoor' in Amsterdam

De Centrale Markthal in het Food Center Amsterdam is op zaterdag 11 en zondag 12 juni een 'paradijs voor de carnivoor'. Het is in dat weekeinde namelijk het toneel van Butcher's Heaven, waar het gaat om 'vlees in de meest uitgebreide zin van het woord'.

'Waar het ooit draaide om aardappelen, groente en fruit, gaat het nu om vlees in de meest uitgebreide zin van het woord. Grote stukken gebraad, verfijnde nobele delen, maar ook de zogenaamde vergeten delen krijgen hier hun eigen podium. Niet teveel garnituur, we willen vlees', aldus de organisatie van het tweedaagse evenement. 'Twee dagen om nu al in je agenda te zetten. Mooi vlees, een ruim aanbod aan dranken, gezellige terrassen, goede muziek en een hoop lol.'

Deelnemers

Tot de deelnemers  behoren de barbecueteams LetzQ, Smokey Goodness, Southern Dutch BBQ, Royaal BBQ Team, BBQ+ en BBQ Guru. Ook 'demoslager' Gertjan Kiers geeft acte de présence; hij heeft de leiding over de slagerij. De deelnemende restaurants zijn Aaltje, Bord’Eau, Bosch, Castell, Dreams of Magnolia, Elkaar, Slagerij de Leeuw, Le Garage, Graceland, The Harbour Club, Happyhappyjoyjoy, De Jonge Dikkert, Julius Bar & Grill, Lute Restaurant, Niven, The Roast Room, Lucas Rive, Ron’s Gastrobar, Rotisserie. Het Vliegertje en Walter Benedict.

Openingstijden

Butcher's Heaven in de Centrale Markthal van Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 4 in Amsterdam is beide dagen geopend van 12.00 tot 23.00 uur. De bar is te bezoeken van 12.00 tot 23.00 uur, de food-stands van 12.00 tot 22.00 uur en de butchers van 12.00 tot 20.00 uur.

Tickets

In de online voorverkoop via de website ButchersHeaven.com kosten tickets €10. De entreeprijs aan de kassa bedraagt €15. Kinderen zijn 'meer dan welkom en tot 16 jaar betalen ze geen entree'.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Easy BBQ Every Moment

Easy BBQ Every Moment

In ‘Easy BBQ, Every moment’ deelt Grill Guru 101 tips & tricks voor de BBQ en 40 recepten voor vlees, vis, groente en desserts. Van een klassieke Sunday roast tot een snelle Friday night burger of een groetetopper voor Meatless Monday.

Vleesbranche in de media – Week 18

Vleesbranche in de media – Week 18

Kevin van der Veen opent eigen slagerij, BBQ-trends en jubileum Maastrichtse slagerij Renkens. Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in andere media?

‘Ik kies voor een hoog niveau vlees en smaken’

‘Ik kies voor een hoog niveau vlees en smaken’

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren. Dit is het eerste deel van deze rondvraag met Piet Habets van Slager traiteur...