Bunzl wint met EcoCoolBox Packaging Awards

EcoCoolBox_NLPackagingAwards_Winnaar_SocialMedia

Bunzl Retail & Industry wint met de innovatieve EcoCoolBox de NL Packaging Awards 2020 in de categorie Webretail. De NL Packaging Awards worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die uitblinken in innovatie, creativiteit, techniek en ondernemerschap. In verband met het coronavirus vond de bekendmaking online plaats.

Voor de vijfde keer worden de NL Packaging Awards uitgereikt. In de dertien categorieën, waaronder Webretail en Food vers, worden de beste verpakkingen beloond met een prestigieuze award. Tijdens de online bekendmaking was Bunzl Retail & Industry één van de zeven genomineerden voor de awards, in de categorie Webretail. Verschillende (internationale) leveranciers waren genomineerd. Uiteindelijk werd de NL Packaging Award online in ontvangst genomen door Bunzl Retail & Industry.

EcoCoolBox

Bunzl Retail & Industry heeft gewonnen met de innovatieve EcoCoolBox: een milieuvriendelijke isolatieverpakking voor een effectieve bescherming van temperatuurgevoelige producten zoals vers- en diepgevroren producten. De toegepaste isolatietechniek zorgt ervoor dat de inhoud lange tijd wordt beschermd tegen temperatuurinvloeden van buitenaf. Het is een volledig kartonnen koelbox en daarmee hét milieubewuste alternatief van de bekende EPS/EPP boxen. De 100 procent recyclebare verzendoplossing is bovendien volledig personaliseerbaar. De EcoCoolBox is ontwikkeld door Thermologistics Group en in samenwerking met Bunzl op de Nederlandse markt gebracht.

Jurybeoordeling

Aan de toekenning van de awards is een uitgebreide beoordeling van de vakjury vooraf gegaan. In de categorie Webretail spelen innovatie en communicatie een grote rol. Verzendverpakkingen voor webretail zijn niet meer weg te denken. De jury heeft gekeken naar diverse criteria, waaronder de werkbaarheid van het product voor de verzender, bescherming (tijdens transport), mate van easy- opening en uitpakbeleving voor de consument en natuurlijk de milieu-impact van het product.

Het verslag van de jury was als volgt: ‘’Een verzendverpakking die voor disruptie zorgt, want het vervangt de kunststof isolatieboxen van EPS of EPP. Een slimme combinatie van bestaande materialen zorgt voor een recyclebare verpakking die bij het oud-papier kan. Papiervezels die als isolatiemateriaal worden toegepast en een verpakking die in platte componenten wordt aangeleverd, wat het transportvolume verlaagt. Een verpakking die past in deze tijd waar bedrijven steeds verder verduurzamen. Het isolatiemateriaal absorbeert vocht goed en de EcoCoolBox is in een standaard maat of aanpasbaar formaat verkrijgbaar.  De jury vindt dat de communicatie dat de verpakking bij het oud-papier mag, beter kan. Ze zijn daar te bescheiden in. Slimme toepassing van mono-materiaal. Kortom, een verrassende en vernieuwende verpakking die eruit springt.’

Bunzl

Bunzl is in Nederland vertegenwoordigd met negen bedrijven. Bunzl Retail & Industry adviseert onafhankelijk over verpakkingsbeleid en -strategieën en levert innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen voor onder andere foodretailers en de voedingsmiddelenindustrie. Bunzl Retail & Industry maakt onderdeel uit van Bunzl Plc, gevestigd in Londen.

 
Lees ook
COV streeft naar duurzame arbeid in de vleessector

COV streeft naar duurzame arbeid in de vleessector

Zomer 2021 startte de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en haar leden na gesprekken met de toenmalige Ministers van LNV en SZW, vakbonden en de dierenbescherming met het initiatief ‘Naar duurzame arbeid in de vleessector’.

Kabinet sluit tijdelijk Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Kabinet sluit tijdelijk Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Het kabinet zet 14 juli de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) tijdelijk stop en scherpt de regeling aan. Mkb’ers kunnen nog wel subsidieaanvragen indienen voor advies- en ondersteuningskosten voor verduurzamingsmaatregelen die zij voor deze datum maakten.

Strategisch partnerschap MULTIVAC en Handtmann

Strategisch partnerschap MULTIVAC en Handtmann

Alleen al 40 procent van je tijd besparen in de ontwerpfase dankzij de interactie met één contactpersoon. Wie wil dat nou niet! MULTIVAC en Verbufa-Handtmann bieden nu geïntegreerde lijnoplossingen voor productie en verpakking van worst, gehakt, hamburgers en gedoseerde producten.