Bufferglucose alternatief voor e-nummers

30 april 2019

Om veiliger en gezondere producten te maken, heeft PH Liquid Belgium een Bufferglucose Syrup ontwikkeld, die als vervanger kan dienen voor de meeste e-nummers. Aan de ontwikkeling is jarenlang onderzoek verricht. De Bufferglucose wordt gebruikt in alle huisbereide producten, zoals kookhammen, leverworstsoorten en andere vleeswaren. Het is in het bijzonder geschikt voor bereidingen van vers vlees, zoals gehakt, braadworsten en hamburgers.

Natuurlijk product

Bufferglucose Syrup is een geconcentreerd extract van fructose-glucosestroop, natuurlijke gefermenteerde suiker en natuurlijke kruidenextracten. Dit zorgt voor een gezond product. De toevoeging van Bufferglucose versnelt het kleuringsproces van gedroogde vleesproducten, als dat gestart is door nitriet of nitraat. Bij gebruik van Bufferglucose kan 25 tot 50 procent minder natriumchloride en 30 tot 50 procent minder nitriet gebruikt worden. Dit levert gezondere producten op dan een reguliere productiemethode. De Bufferglucose heeft antioxiderende eigenschappen en vervangt e-nummers zoals ascorbic, ascorbaat, erythorbaat, natriumlactaat, kaliumlactaat, wijnsteenzuur en citroenzuur.

Grote vleesfabrikanten zijn volop bezig strategieën uit te werken om minder nitriet, nitraat en e-nummers toe te kunnen voegen. Het zal zeker nog een aantal jaar duren voordat vleesfabrieken producten kunnen aanbieden die voldoen aan de laatste wensen. Met dit product kan de slager zich echter nu al onderscheiden.

Meer weten over bufferglucose? Lees dan het complete artikel in Vlees+ 2-2019 Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

Altijd op de hoogte blijven?