Broodje cavia leidt tot opschudding

attachment-001_food-image-VLS6683I01

AMSTERDAM - Het kookboek waarin een recept voor broodje cavia staat, heeft in Duitsland tot verontwaardigde reacties geleid.

AMSTERDAM - Het kookboek waarin een recept voor broodje cavia staat, heeft in Duitsland tot verontwaardigde reacties geleid.


Volgens het gewraakte kookboek, uitgegeven door een kerkelijke instelling, heb je een cavia van ongeveer 1 kilo nodig. Daarnaast wat zoete aardappelen, sojasaus, knoflook, ei, azijn en chilipoeder.


Schande

Vervolgens moet het dier in warm water worden gekookt tot de huid loslaat. 'Verwijder vervolgens alle organen en snij het vlees in stukjes. Bak het vlees daarna in hete olie.'


Dierenrechtenorganisaties spreken schande van het recept. Een woordvoeder van de kerkelijke instelling snapt echter niets van de kritiek. 'In de Andes zijn cavia´s juist een zeer belangrijke voedingsbron vanwege hun zeer hoge voedingswaarde.'


Lees ook:

'Spaar het milieu, eet kangoeroe' (20 april 2009)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over caviavlees


Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.