Britse vleesexport krabbelt langzaam op

Brits lamsvlees te krijgen bij slager en Super de BoerLEUSDEN - Vlees uit Groot-Brittannië zet langzaam maar zeker weer voet aan Nederlandse wal. Kan rundvlees waarschijnlijk per 2 mei a.s. weer worden ingevoerd, Brits lamsvlees is sinds kort uitgebreid te koop bij de Keurslager en bij Super de Boer.

Het Britse lamsvlees dat bij de Keurslagers wordt verkocht komt uit de Highlands van Noord-Engeland. De dieren worden gefokt volgens zeer hoge kwaliteitsstandaarden. De komende weken start een intensieve publiciteitscampagne om het lamsvlees onder de aandacht te brengen.

Daarnaast heeft supermarktformule Super de Boer sinds begin april ook vers voorverpakt Engels lamsvlees in de schappen liggen. Het vlees zou gemakkelijk te bereiden zijn en binnen enkele minuten op tafel kunnen worden gezet. Het assortiment bestaat uit lamssteak, -shoarma, -kotelet, -filet en -bout.

Volgens Catelijne Gerlag van Food From Britain viel lamsvlees weliswaar niet onder de strenge restricties die voor Brits rundvlees golden, maar heeft de vleessoort minimaal zoveel geleden. 'Sinds de BSE-crisis is er nauwelijks vlees uit Groot-Brittannië geëxporteerd. Nu de 'beef ban' is opgeheven, zie je alles weer langzaam opkrabbelen.'

Lees ook
Griekse lamsbout

Griekse lamsbout

Lamsvleesproducten nemen op de Nederlandse menukaart niet de grootste plek in. Nee, daarvoor moet je naar het buitenland. In alle landen rondom de middellandse zee is lamsvlees en vaak ook schapenvlees populair.

Stressvrije lammetjes

Stressvrije lammetjes

Een jaar geleden opende Romano Kollau zijn Biologisch Vleesch Atelier in het Haagse Bezuidenhout. Schapenhouder Marcel Peek is één van de boeren met wie hij als De Groene Weg-slager samenwerkt. “We vinden het allebei belangrijk mensen te laten zien waar hun vlees vandaan komt. Om transparant te zijn, van A tot Z.”

De Groene Weg Groningen beste bio slagerij van Nederland

De Groene Weg Groningen beste bio slagerij van Nederland

De Groene Weg Groningen is uitgeroepen tot de beste biologische slagerij van Nederland. De winkel werd eerste in de categorie ‘bio slagerij’ van de Biowinkel Awards. De Groene Weg Nijmegen en biologische boerderijwinkel Overesch uit Raalte zijn respectievelijk op de tweede en derde plaats geëindigd.Na een flinke vertraging door het corona-virus, worden...