Britse vleesexport krabbelt langzaam op

13 augustus 2012 redactie

Brits lamsvlees te krijgen bij slager en Super de BoerLEUSDEN - Vlees uit Groot-Brittannië zet langzaam maar zeker weer voet aan Nederlandse wal. Kan rundvlees waarschijnlijk per 2 mei a.s. weer worden ingevoerd, Brits lamsvlees is sinds kort uitgebreid te koop bij de Keurslager en bij Super de Boer.

Het Britse lamsvlees dat bij de Keurslagers wordt verkocht komt uit de Highlands van Noord-Engeland. De dieren worden gefokt volgens zeer hoge kwaliteitsstandaarden. De komende weken start een intensieve publiciteitscampagne om het lamsvlees onder de aandacht te brengen.

Daarnaast heeft supermarktformule Super de Boer sinds begin april ook vers voorverpakt Engels lamsvlees in de schappen liggen. Het vlees zou gemakkelijk te bereiden zijn en binnen enkele minuten op tafel kunnen worden gezet. Het assortiment bestaat uit lamssteak, -shoarma, -kotelet, -filet en -bout.

Volgens Catelijne Gerlag van Food From Britain viel lamsvlees weliswaar niet onder de strenge restricties die voor Brits rundvlees golden, maar heeft de vleessoort minimaal zoveel geleden. 'Sinds de BSE-crisis is er nauwelijks vlees uit Groot-Brittannië geëxporteerd. Nu de 'beef ban' is opgeheven, zie je alles weer langzaam opkrabbelen.'

Altijd op de hoogte blijven?