Brits rundvlees mag weer

Brits rundvlees is weer toegestaanBRUSSEL - Groot-Brittannië mag weer rundvlees exporteren naar de andere EU-landen. Dat adviseerden deskundigen van de 25 EU-landen woensdag in Brussel na een voorstel van de Europese Commissie.

Het exportverbod was in 1996 ingesteld toen bleek dat zeer veel Britse koeien besmet waren met de gekkekoeienziekte BSE. Inmiddels zijn BSE-koeien zeldzaam, dankzij beter veevoer.

Het voorstel krijgt naar verwachting binnen zes weken goedkeuring van de Europese Commissie. Het Europees Parlement mag binnen een maand reageren.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Vion Food Group breidt de activiteiten in het oosten van Duitsland uit met de overname van veehandel Hausner GmbH. Hiermee versterkt Vion de regionale toeleveringsketen in dit gebied.

De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

Een maand geleden startte De Groene Weg met de opbouw van een biologische rundvleesketen. In een persbericht laat de biologische vleesleverancier weten dat de kalfjes niet alleen biologisch opgroeien, maar ook langer bij hun moeder mogen blijven.

Nice to Meat is Scotch Meat Distributor of the Year

Nice to Meat is Scotch Meat Distributor of the Year

Nice to Meat mag zich als Scotch Meat Distributor of the Year noemen. Deze titel kreeg de horecaslager van Quality Meat Scotland (QMS). Schotse kabinetsecretaris voor landbouw Mairi Gougeon reikte de prijs uit tijdens SIAL in Parijs.