Breuk bij vleesbedrijf Zandbergen

13 augustus 2012 redactie

VEENENDAAL – Im- en exporteur van vlees Jan Zandbergen International Meat is per 1 januari opgesplitst. De huidige directeuren Peter-Paul en Ferdinand Zandbergen verschillen van inzicht over het beleid.

Ferdinand stelt dat ze het niet eens zijn over de hoogte van investeringen, terwijl Peter-Paul zegt dat dat maar een heel klein deel van de reden is voor opsplitsing. De bedrijven zullen economisch en juridisch niet meer met elkaar verbonden zijn.

Peter-Paul gaat verder met Jan Zandbergen International Meat. Hij stelt zich meer te gaan profileren op de huidige markt en zich meer te concentreren op de import van het eigen merk Arena Montaña. Ferdinand zegt een nieuwe moedermaatschappij op te richten, Zandbergen Services BV. Daaronder vallen vier werkmaatschappijen, waaronder Poland Services dat tot Jan Zandbergen International Meat behoorde. Tot Zandbergen Services behoren ook twee vrieshuizen in Polen, van waaruit hij de Oost-Europese markt wil beleveren. Voor één daarvan, gelegen tegen de Oekraïense grens, heeft hij forse uitbreidingsplannen. Het Amerikaanse inkoopkantoor in Dallas komt eveneens onder Zandbergen Services te vallen.

Ferdinand richt zich primair op Oost-Europa, maar met de nieuwe werkmaatschappij Ferdinand Zandbergen BV wil hij vanuit een nieuwe locatie in Veenendaal vlees voor de West-Europese markt verhandelen. Volgens Peter-Paul is die intentie echter prematuur omdat afspraken daarover zijn vastgelegd in een contract. Hij stelt dat niet alleen de gezamenlijke leiding en het eigendom wordt gesplitst, maar ook de markten waarop de bedrijven opereren.

Altijd op de hoogte blijven?