Bredase foodondernemers starten webshop

attachment-001_rb-image-1732488

Acht ambachtelijke foodondernemers in Breda slaan de handen ineen en beginnen een gemeenschappelijke webshop. Onder de noemer Marktlokaal presenteren zij hun aanbod op een website. Tot de ondernemers behoort ook slager Pieter Kling.

Volgens de initiatiefnemers is Marktlokaal is 'de volgende stap op het gebied van boodschappen doen: het biedt meer keuze, meer vrijheid en meer vers. Het gemak van een supermarkt, maar de kwaliteit en service die je van je lokale speciaalzaak gewend bent.'

Ophaalpunt

De klant bestelt online en haalt de bestelling vervolgens zelf af bij het centrale ophaalpunt, Festina Lente, aan de Chopinstraat in Breda. Dat kan ook in de avonduren. Op de site staan ook kant-en-klare recepten. De benodigde ingrediënten worden automatisch aan de bestelling toegevoegd. Marktlokaal gaat in april van start. Vanaf nu kan de klant op de site ter introductie een proefpakket bestellen.

Speciaalzaken

De aangesloten speciaalzaken in Breda zijn:

  • Slagerij Pieter Kling
  • Vishandel Noordzee
  • Bakkerij De Gomer
  • Wijnkoperij Dames Pellens
  • Groente & Fruit van de Gezonde Tafel
  • Kaas & Noten van de Alexanderhoeve
  • Melkboer Hans van Steen
  • Bakkerij Van Disseldorp

In Vleesmagazine nr. 4 van april 2015 wordt het initiatief in Breda uitgebreid belicht.

Voor meer informatie: Marktlokaal.com

Lees ook
Recept van AVO: Kip nacho

Recept van AVO: Kip nacho

Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun favoriete kiprecepten. Vandaag het eerste recept van AVO.

Viaanse stoofschotel

Viaanse stoofschotel

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Viaanse ovenschotel.

De recepten van 2021

De recepten van 2021

In elk nummer van Vleesmagazine delen ambachtelijke slagers een recept met onze lezers. Welke recepten kwamen er in 2021 voorbij? Een overzicht.