Brandt & Levie opent deuren van worstmakerij

Brandt & Levie

Brandt & Levie opent 12 juli in het bijzijn van tout culinair Nederland officieel de deuren van de nieuwe worstmakerij in de Amsterdamse Houthavens. De feestelijke opening zal worden voltrokken door niemand minder dan leermeester en misschien wel ’s werelds bekendste slager Dario Cecchini.

Cecchini heeft een kleine slagerij in Panzano (Italië) waar mensen als Jamie Oliver, Elton John en Anthony Bourdain graag geziene gasten zijn. Tijdens de worstreis die Brandt & Levie door Italië maakten nam Cecchini hen onder zijn hoede en leerde hen zijn slagersgeheimen.

Jongensdroom

Het realiseren van de slagerij is een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Na jarenlang in Baambrugge te hebben geproduceerd verhuisde Brandt & Levie in december vorig jaar naar een fantastische nieuwe werkplaats in Amsterdam. Van het platteland naar de stad en in plaats van met de auto, voortaan op de fiets naar het werk. Ook werd met behulp van crowdfunding het Worstenatelier geopend. Een plek waar iedereen van harte welkom is om te leren worstmaken. Elke week is er een workshop en er worden slagersdiners en proeverijen georganiseerd. Je kunt binnenlopen in het atelier van woensdag tot en met zaterdag.

Mogelijkheden

Naast dit alles heeft de verhuizing ook enorm veel nieuwe mogelijkheden met zich meegebracht. Zo maken de Brandt & Levie al lang niet meer alleen worst. Het varken wordt nu in de eigen slagerij van kop tot staart verwaard. Van porchetta tot rillettes en sinds kort ook heerlijke zeep van varkensvet.

Jiri-Brandt-en-Dario-Cecchini-300x225 Jiri Brandt met leermeester Dario Cecchini

Lees ook
Rewe kiest voor Duits varkensvlees

Rewe kiest voor Duits varkensvlees

De Duitse supermarktgroep Rewe wil vrijwel alleen nog maar varkensvlees uit eigen land in de schappen hebben. De supermarktgroep verhoogt de minimumprijs voor varkenshouders. 95 procent van de varkensvleesproducten in de supermarkten Rewe en Penny is medio 2022 afkomstig van Duitse varkens.

Bioboer Lauwrens Sterken heeft Mooiste Modderpoel van 2021

Bioboer Lauwrens Sterken heeft Mooiste Modderpoel van 2021

De varkens van Bioboer Lauwrens Sterken kunnen terecht in de Mooiste Modderpoel. Hij won de jaarlijkste verkiezing van Wakker Dier met ruim 3400 stemmen. "Dit voelt echt als waardering voor ons werk", reageert Lauwrens op de winst. "En zo’n poel is toch geweldig? Je ziet de varkens echt genieten.”

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt is een samenwerking aangegaan met NextDeli. Zijn boek Charcuterie 2 is nu ook verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst,...