Brandt & Levie opent deuren van worstmakerij

Brandt & Levie

Brandt & Levie opent 12 juli in het bijzijn van tout culinair Nederland officieel de deuren van de nieuwe worstmakerij in de Amsterdamse Houthavens. De feestelijke opening zal worden voltrokken door niemand minder dan leermeester en misschien wel ’s werelds bekendste slager Dario Cecchini.

Cecchini heeft een kleine slagerij in Panzano (Italië) waar mensen als Jamie Oliver, Elton John en Anthony Bourdain graag geziene gasten zijn. Tijdens de worstreis die Brandt & Levie door Italië maakten nam Cecchini hen onder zijn hoede en leerde hen zijn slagersgeheimen.

Jongensdroom

Het realiseren van de slagerij is een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Na jarenlang in Baambrugge te hebben geproduceerd verhuisde Brandt & Levie in december vorig jaar naar een fantastische nieuwe werkplaats in Amsterdam. Van het platteland naar de stad en in plaats van met de auto, voortaan op de fiets naar het werk. Ook werd met behulp van crowdfunding het Worstenatelier geopend. Een plek waar iedereen van harte welkom is om te leren worstmaken. Elke week is er een workshop en er worden slagersdiners en proeverijen georganiseerd. Je kunt binnenlopen in het atelier van woensdag tot en met zaterdag.

Mogelijkheden

Naast dit alles heeft de verhuizing ook enorm veel nieuwe mogelijkheden met zich meegebracht. Zo maken de Brandt & Levie al lang niet meer alleen worst. Het varken wordt nu in de eigen slagerij van kop tot staart verwaard. Van porchetta tot rillettes en sinds kort ook heerlijke zeep van varkensvet.

Jiri-Brandt-en-Dario-Cecchini-300x225 Jiri Brandt met leermeester Dario Cecchini

Lees ook
Worstmakers Brandt & Levi werken samen met kaasmakers van Remeker

Worstmakers Brandt & Levi werken samen met kaasmakers van Remeker

De worstmakers van Brandt & Levie zijn een nieuwe samenwerking aan gegaan met de kaasmakers van Remeker. Samen ontwikkelden ze een nieuwe droge worst

Hybride - Combineren kan je leren

Hybride - Combineren kan je leren

De meeste consumenten die minder vlees gaan eten zien twee mogelijkheden: vaker het vleescomponent volledig weglaten óf het vleesproduct vervangen door een vegetarisch alternatief. Wat ook kan, maar nog niet veel gebeurt, is kiezen voor een hybride vleesproduct.

ABN AMRO: CO2-voetafdruk Nederlandse varkens behoort tot laagste ter wereld

ABN AMRO: CO2-voetafdruk Nederlandse varkens behoort tot laagste ter wereld

2021 was een slecht jaar voor de Nederlandse varkenshouderij. Enerzijds lagen de prijzen voor varkensvlees laag, terwijl varkenshouders anderzijds geconfronteerd werden met hoge kosten. Maar er is ook goed nieuws.