Brandt & Levie opent deuren van worstmakerij
Brandt & Levie opent 12 juli in het bijzijn van tout culinair Nederland officieel de deuren van de nieuwe worstmakerij in de Amsterdamse Houthavens. De feestelijke opening zal worden voltrokken door niemand minder dan leermeester en misschien wel ’s werelds bekendste slager Dario Cecchini.
Cecchini heeft een kleine slagerij in Panzano (Italië) waar mensen als Jamie Oliver, Elton John en Anthony Bourdain graag geziene gasten zijn. Tijdens de worstreis die Brandt & Levie door Italië maakten nam Cecchini hen onder zijn hoede en leerde hen zijn slagersgeheimen.
Jongensdroom
Het realiseren van de slagerij is een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Na jarenlang in Baambrugge te hebben geproduceerd verhuisde Brandt & Levie in december vorig jaar naar een fantastische nieuwe werkplaats in Amsterdam. Van het platteland naar de stad en in plaats van met de auto, voortaan op de fiets naar het werk. Ook werd met behulp van crowdfunding het Worstenatelier geopend. Een plek waar iedereen van harte welkom is om te leren worstmaken. Elke week is er een workshop en er worden slagersdiners en proeverijen georganiseerd. Je kunt binnenlopen in het atelier van woensdag tot en met zaterdag.
Mogelijkheden
Naast dit alles heeft de verhuizing ook enorm veel nieuwe mogelijkheden met zich meegebracht. Zo maken de Brandt & Levie al lang niet meer alleen worst. Het varken wordt nu in de eigen slagerij van kop tot staart verwaard. Van porchetta tot rillettes en sinds kort ook heerlijke zeep van varkensvet.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Biologische varkensvleesketen Der Grüne Weg gestart in Duitsland
De Groene Weg, leverancier van biologisch vlees, betreedt de Duitse markt met Der Grüne Weg. De dochteronderneming startte onlangs met de verwerking van biologische varkens uit Thüringen en heeft nu officieel zijn eerste biologische varkensvleesketen in Duitsland gelanceerd.
Een bron van inspiratie
Binnen de vleesbranche is worst- en vleeswarenspecialist Paul van Trigt een instituut. Niet alleen als vakman en expert op het gebied van productkeuring – laat hem een worst proeven en hij benoemt tot op de gram welke specerijen erin zitten – maar ook als een oneindige bron van kennis.
Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’
Het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP) organiseert op 1 februari de ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’.