Brandt & Levie introduceert Bokworst in Goatober

1 oktober 2019

Samen met ambassadeur van het culinair erfgoed Joris Bijdendijk, pakt ook Brandt & Levie het bokkenprobleem aan tijdens Goatober. De chef en Amsterdamse worstenmakers slaan de handen ineen en ontwikkelden samen een droge worst van geit, goed gehouden Nederland varken, Colombo kerrie en dragon. Deze Goatober brengen ze de bokworst weer terug. De twee hopen hiermee nog meer bij te dragen aan de bekendheid en populariteit van geitenbokjesvlees.

Al eens nagedacht wat er gebeurt met de geitenbok? Omdat de mannetjes geen melk geven, hebben ze tot nu toe weinig of geen waarde. Maar er worden wel 60.000 tot 70.000 mannetjes geboren. Goatober is een internationale campagne die ieder jaar plaatsvindt om hiermee aandacht te vragen voor het bokkenprobleem.
Iedereen eet wel al te graag geitenkaas of geitenmelk, maar geitenvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten terwijl het lekker en gezond is. Veel geitenbokjes worden daarom al na enkele weken geslacht en geëxporteerd of vernietigd. Tijdens Goatober wordt het eten van geitenbok gepromoot, om zo verspilling tegen te gaan en steeds meer bokjes op een fijne manier op te laten groeien bij de boer. (Foto: Ilsoo van Dijk)

Altijd op de hoogte blijven?