Branden DC: 'Overeenkomsten opvallend

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

SKIVE- De overeenkomsten tussen de brand die Danish Crown maandagmiddag trof in Skive en die in de slachterij in Blans (in april) zijn opvallend groot.

SKIVE- De overeenkomsten tussen de brand die Danish Crown maandagmiddag trof in Skive en die in de slachterij in Blans (in april) zijn opvallend groot.


Dat zegt technisch directeur Søren F. Eriksen van het Deense vleesconcern.


Nadat dinsdagmiddag de schade nader konden worden opgenomen, stelt Eriksen vast dat de brand is ontstaan in een soortgelijk gedeelte van het gebouw als in Blans, namelijk in de buurt van het koelareaal.


Van daaruit heeft het vuur zich verspreid naar het uitsnij- en uitbeningsgedeelte en de verpakkingsafdeling. De vrees dat de schade omvangrijk zou zijn, blijkt gegrond.


'Alle verdiepingen zijn getroffen, op diverse plaatsen is het dak ingestort. In veel gedeeltes is sprake van total loss en elders gaat het om water- en schroeischade', aldus Eriksen.


Het onderzoek naar de oorzaak wordt nog voortgezet. In Blans was kortsluiting de oorzaak. Tevens werkt Danish Crown verder aan een nieuw noodplan voor de opvang van de verloren gegane slachtcapaciteit. Skive verwerkte per week 30.000 varkens.


Lees ook:

Opnieuw brand bij Danish Crown (17 juli 2007)


Herstel afgebrand Deens slachthuis duurt twee jaar (26 juni 2007)

Felle brand verwoest slachterij Danish Crown (16 april 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Danish Crown

Altijd op de hoogte blijven?