Brand bij Groenland Kip

13 juli 2021 Redactie Vlees
Foto: Pixabay

Afgelopen zondag, 11 juli 2021, brak er in de ochtend een grote brand uit bij de verpakkings- en distributielocatie van kipleverancier Groenland Kip in Bodegraven. De schade is groot. Twee van de productiehallen aan de Beneluxweg werden volledig in as gelegd. 

De brand begon zondagochtend en de brandweer was de hele dag bezig met het blussen. Vanwege de rookoverlast werd een NL-Alert uitgestuurd. Tegen de avond werd het sein brandmeester gegeven, maar daarna laaide het vuur toch weer. De brandweer had rond 23.00 uur de brand onder controle en was tot maandagochtend 6.00 bezig met het nablussen. De brandweer moest een deel van de gevel weghalen om beter bij de brandhaard te komen. Verschillende media melden dat in het pand gasflessen stonden die door de brand explodeerden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen. Alleen de portier was aanwezig en deze kon tijdig het pand verlaten. 

Schade

De schade die de brand heeft aangericht is groot. Het pand bestond uit zes aan elkaar gekoppelde productiehallen. Twee daarvan zijn volledig afgebrand en de schade aan de rest van het pand is nog niet helemaal duidelijk.  "Ze zijn nu aan het inventariseren wat er door roetschade wel verwoest is", zegt directeur Edward Windhorst tegen Omroep West

Op de website meldt Groenland Kip dat het bedrijf snel contact op gaat nemen met klanten en leveranciers om af te stemmen wat de mogelijkheden zijn in productleveringen. "We verwachten de komende weken nodig te hebben om ons volledige assortiment weer te kunnen leveren. Tot die tijd zullen we werken met een noodassortiment."

 

Altijd op de hoogte blijven?