Brand bij DC-dochter Tulip Oldenburg

attachment-001_food-image-VLS5134I01

OLDENBURG- De vleeswarenfabriek van Danish Crown-dochterbedrijf Tulip in het Duitse Oldenburg is getroffen door een uitslaande brand.

OLDENBURG- De vleeswarenfabriek van Danish Crown-dochterbedrijf Tulip in Oldenburg is getroffen door een uitslaande brand.


Het vuur brak vrijdagmorgen in de etiketterings- en verpakkingshal uit. Rond de zeventig brandweerlieden uit de Duitse stad en de omringende gemeenten moesten langdurig blussen.


20 procent verwoest

Op het eind van de middag was de brand onder controle. Volgens Tulip heeft het vuur 20 procent van de 26.000 vierkante meter omvattende fabriek in de as gelegd en is de schade aan machines en installaties groot.


Uit een koelaggregaat kwam tijdens de brand ammoniak vrij, maar volgens de brandweer ontstond er geen direct gevaar voor de bevolking. De omwonenenden werd echter opgeroepen de ramen dicht te houden.


'Buitengewoon vervelend'

Divisiedirecteur Jens Haven Christiansen van Danish Crown noemt het buitengewoon vervelend dat het concern wederom te maken heeft gekregen met een grote brand.


'Juist onze fabriek in Oldenburg is voor Danish Crown en Tulip van centraal belang.'


Vorig jaar werden bij Danish Crown twee slachterijen in Denemarken door brand verwoest.


Lees ook:

Afgebrande vleesfabriek niet herbouwd (7 mei 2008)

Gruijters hervat productie na brand (29 februari 2008)

Tulip lijft Geo Adams & Sons in (3 okotber 2007)

Tulip koopt vleeswarenfabrikant Mecom (31 augustus 2007)

Opnieuw brand bij Danish Crown (17 juli 2007)

Brand en explosies bij Zwanenberg (17 april 2007)

Felle brand verwoest slachterij Danish Crown (16 april 2007)

Tulip Ltd. sluit fabriek (22 maart 2007)Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Tulip

Alle berichten over Danish Crown  

Alle berichten over branden 

Lees ook
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...