Boerproeverij-boxen tegen voedselverspilling

borrelbox-klein

Nederlandse veehouders die leveren aan de horeca, zien de vraag naar hun producten door de Covid-19 pandemie drastisch dalen, waardoor de koelvrieshuizen vol raken en kwaliteitsvoedsel weggegooid dreigt te worden. Diervoerspecialist Trouw Nutrition wil bijdragen aan de oplossing van dit probleem en slaat de handen ineen met veehouders en start een Boerproeverij-initiatief.

Samen ontwikkelen ze de Boerproeverij-boxen: kwaliteitsproducten direct van de boerderij op de barbecue of bij de borrel. Niet geleverd aan de horeca, zoals de veehouders normaal doen met hun producten, maar direct aan liefhebbers van lekker eten. Zo krijgen de veehouders toch een eerlijke prijs en wordt voedselverspilling voorkomen.

Het beste van de boerderij

tastelemonbox De BBQ-box.

Deze boxen worden in de markt gezet zonder winstoogmerk en de veehouders vullen de boxen met hun allerbeste producten. Kaas van De Twee Hoeven, worst en ham van Ruyghveen, entrecotes en hamburgers van Brunsel Beef en drumsticks en kippendijen van Beter Kip. Het zijn gepassioneerde vakmensen die normaal gesproken verscholen blijven achter de geheimen van chef-koks, maar zo hun producten alsnog direct aan de man kunnen brengen.

Borrel of barbecue?

Voor de verkoop en distributie heeft Trouw Nutrition het label en platform Boerproeverij.nl in het leven geroepen. Daar kunnen consumenten direct de Boerproeverij BBQ-box of de Boerproeverij Borrelbox bestellen. En allebei mag natuurlijk ook. Op die site is tevens meer informatie te vinden over de vier boerenbedrijven die samenwerken binnen dit initiatief. De boxen worden aan huis geleverd in Nederland, of kunnen opgepikt worden bij een aantal pick-up points.

 
Lees ook
Decoratieve lakenvelder levert fantastisch vlees

Decoratieve lakenvelder levert fantastisch vlees

Parkrunderen worden lakenvelders wel genoemd omdat de koeien met de karakteristieke witte band om het lijf vroeger op landgoederen werden gehouden. De fraaie en weinig eisende dieren zijn geen spectaculaire melkproducenten maar gewild bij hobbyboeren. Fernand de Willigen houdt samen met zijn zoon Niek tachtig lakenvelders en verkoopt hun vlees aan huis.

Het favoriete vlees van chef Sharon de Miranda komt van Erf-1

Het favoriete vlees van chef Sharon de Miranda komt van Erf-1

Chef-kok Sharon de Miranda was meteen verkocht toen ze voor het eerst het terrein van boerderij Erf-1 opreed. Ze haalt er zuivel en vlees van dubbeldoelkoeien. ”Mooier dan dit kun je niet krijgen.”

Dag van de Agrarische Medewerker

Dag van de Agrarische Medewerker

Team Agro roept zondag 15 augustus uit tot de ‘Dag van de Agrarische Medewerker’. Deze dag laten boeren, tuinders en vissers hun waardering blijken aan alle medewerkers van hun bedrijf.