Boeren in gesprek met buurtbewoners tijdens BBQ

17 mei 2023 Redactie Vleesmagazine Stichting AgriFriends

Stichting Agrifriends organiseert op woensdag 17 mei een Boer-Buurt-BBQ voor bewoners van de Ceres in Veldhoven. Hiermee wil de stichting een laagdrempelig gesprek tussen consument en boer op gang te brengen.

“Er wordt in de media met name aandacht besteed aan de kloof tussen de boer en consument”, vertelt Huub Fransen, een van de partners van Stichting AgriFriends en aanwezig bij de BBQ. “Onze ervaring is dat er juist ook veel verbinding en goodwill is richting de Nederlandse boer, maar dat het belangrijk blijft om op een laagdrempelige manier met elkaar het gesprek aan te gaan”. Bij de barbecue zijn lokale boeren aanwezig om meer te vertellen over de herkomst van de producten die onderdeel zijn van de barbecue.

Prijsvraag

De barbecue met producten van eigen bodem start om 17:00 uur met een symbolische blokkade van de Ceres in Veldhoven. De straat dankt de BBQ aan een prijsvraag die Stichting AgriFriends eerder dit jaar uitzette. De hoofdprijs was ‘een compleet verzorgde barbecue met de lekkerste producten van eigen bodem’. “Je koopt dagelijks je boodschappen in de supermarkt maar waar de producten nu echt vandaan komen daar sta je eigenlijk nooit zo bij stil”, vertelt winnares Daisy van de Sande. “Superleuk dat boeren nu zelf bij ons in de straat er wat meer over komen vertellen!”

Stichting AgriFriends

De Boer-Buurt-BBQ is een initiatief van Stichting AgriFriends. Stichting AgriFriends is een samenwerking tussen tien organisaties uit de agrarische sector. Doel van de stichting is om op een positieve wijze de kloof tussen de boer en burger te verkleinen.

Altijd op de hoogte blijven?