Boeren in gesprek met burgers tijdens Nijmeegse Vierdaagse

19 juli 2022 Redactie Vleesmagazine

Tijdens de 4Daagsefeesten in Nijmegen brengen de boeren en tuinders van boerenclub ZLTO het weiland naar de stad. In de Burchtstraat is een weiland gecreëerd waar feestgangers in gesprek kunnen gaan langs de boer. Ook langs de route van de Vierdaagse zijn er rustpunten voor de wandelaars bij de boer ingericht.

De boeren willen met deze actie in gesprek komen met de burgers. Over stikstof, voedsel of het klimaat of gewoon over koetjes en kalfjes. “Boerenacties domineren momenteel de krantenkoppen. Burgers staan achter de boeren, maar weten vaak niet waar het precies om draait en wat ze zelf kunnen doen.”

Ook langs de route van de Vierdaagse zijn er voor de wandelaars rustpunten gemaakt op weilanden. Dit is niet nieuw. De boeren doen dit al sinds 2011. Komende editie is een mijlpijl, want het is de tiende keer dat dit gebeurt. Jaargangen 2020 en 2021 gingen vanwege corona niet door.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?