Black Smoke 2 - Fire, Ice & BBQ Attitude

Black Smoke 2 book cover

Er komt geen einde aan de reeks bbq-boeken van Jord Althuizen. Deze nieuwste maakte hij samen met Kasper Stuart (eerder verscheen van hen Black Smoke: BBQ, Booze & Attitude). In dit tweede kookboek van de Black Smoke restaurants – vurige broertjes van Smokey Goodness – vind je niet alleen de allernieuwste, stoerste gerechten van dit bbq-restaurant in Rotterdam en Antwerpen om zelf op het vuur uit te proberen, maar ook de coolste cocktails en sterkste verhalen.

In Vleesmagazine nummer 3 van dit jaar vertelde barbecuekoning en ’pyro-culinair avonturier’ Jord Althuizen
dat hij al jarenlang werkt met varkensvlees van de Brabantse boerencoöperatie Heyde Hoeve, die wordt geleid door Tiny Schepers. “Hij is de expert in het grootbrengen van vlees, ik in het bereiden en opeten ervan.”

Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, restaurant manager en culinair eindredacteur en recent wereldkampioen “Whole Hog Barbecue”.

Het boek verschijnt op 26 oktober.

Dossiers
Lees ook
Wat gaan we eten?

Wat gaan we eten?

Eten stuurt onze samenleving. Niet alleen in de zin van het leveren van de nodige voedingsstoffen, maar meer als iets dat onlosmakelijk is verbonden met wat we doen, hoe we leven en hoe we denken. Veel van de uitdagingen waar onze samenleving momenteel voor staat – zoals klimaatverandering, milieuvervuiling, ontbossing – zijn onlosmakelijk met ons voedsel...

Premium Cheese Burger

Premium Cheese Burger

AVO inspireert de slager met lekkere en verrassende recepten, zoals dit recept voor een Premium Cheese Burger.

Ark van de smaak

Ark van de smaak

De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Hij bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar bijzonder zijn omdat ze specifiek horen bij de cultuur, historie of traditie van een streek of land.