BioNederland viert jubileum met nieuwe website

koeien

BioNederland, de vereniging van biologische producenten en handel, bestaat 25 jaar. Dat wordt onder meer gevierd met de lancering van een nieuwe website. Het jubileumfeest is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 2021.

De vereniging BioNederland heeft bijna 100 leden in diverse voedingstakken. De leden vertegenwoordigen een omzet in biologische producten van meer dan 2 miljard euro. BioNederland ziet in biologisch de (nieuwe) norm voor duurzame, transparante en eerlijke voedselketens voor een gezonde toekomst voor mens, dier, plant en planeet.

Nederland speelt een vooraanstaande rol in Europa en daarbuiten wanneer het gaat om de verwerking en handel (im- en export) van biologische producten. De biologische markt groeit jaarlijks, niet zelden met meer dan 10 procent, volgens BioNederland.

De organisatie verwacht dat biologische voeding een steeds belangrijker positie in gaat nemen in de Nederlandse economie. Een van de taken van de vereniging is de leden te informeren en adviseren over deze groeimarkt zodat de biologische sector de komende decennia nog meer tot bloei komt.

Jubileumactiviteiten

Met de viering van het 25-jarig jubileum heeft BioNederland een nieuwe website gelanceerd.

Hierop is uitgebreide informatie over BioNederland te vinden, net als de voordelen van het lidmaatschap. Ook komen de voorzitter en een aantal leden aan het woord, die over hun ervaringen in de biologische sector en met BioNederland vertellen.

Voorzitter Jan Groen vertelt daar onder meer: ‘Biologisch, het nieuwe normaal!’ Als je vandaag doet wat je gister deed, krijg je morgen wat je vandaag kreeg. Dat doen we dus niet bij BioNederland. BioNederland gelooft dat biologisch in 2030 dé norm is, met de kernwaarden: ‘verbinden, verdiepen en verwaarden’ zet BioNederland zich vol energie en passie in voor haar leden en de bredere biologische sector.'

Bedrijfsoverstijgend

BioNederland organiseert bedrijfsoverstijgende zaken die voor leden individueel te veel tijd of geld kosten of waarvoor de kennis en kunde niet altijd in huis is. De vereniging behartigt de belangen op sectoraal niveau op de thema’s marketing, communicatie, educatie, onderzoek, relatiebeheer, ketenmanagement, kwaliteitsmanagement en wetgeving.

Jubileumfeest in 2021

Het jubileumfeest dat dit jaar zou plaatsvinden op landgoed Luchtenburg in Ulvenhout, is verplaatst naar volgend jaar. Deze dag zal in het teken staan van verbinden, inspireren en het omarmen van de biologische sector.

 
Lees ook
Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

De deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het derde kwartaal nadert. Ondernemers hebben tot 31 oktober de tijd om dit te doen. Volgens de Belastingdienst hebben bijna vier op de tien startende en kleine ondernemers een herinnering nodig om dit tijdig te doen. Daarom geeft de Belastingdienst vijf tips voor een goede en efficiënte aangifte.

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.