Biologisch Vleesch Atelier 'De Groene Weg' by Romano toont uniek concept

groeneweg-5

Romano Kollau heeft samen met zijn compagnon Charlotte Sebel de deuren geopend van Biologisch Vleesch Atelier 'De Groene Weg' by Romano in Den Haag. Hiermee zet hij een uniek concept neer. Bij binnenkomst zien de klanten de hele karsassen al hangen. Ook zijn in de toonbank allerlei bijzondere vleesdelen te vinden.

Ondernemer Romano Kollau heeft 23 jaar werkervaring in vrijwel alle facetten van de vleessector: van slachthuis tot worstmakerij, van kiloslager tot Keurslager en van de groothandel tot de biologische slagerij. Ook heeft hij tijdens zijn vele reizen talloze slagers en vleesverwerkers in alle delen van de wereld bezocht. Al zijn ervaringen komen samen in het unieke en nieuwe concept van Biologisch Vleesch Atelier 'De Groene Weg' by Romano in Den Haag.

Openheid

groeneweg-foto-2-300x200 In de winkel staat openheid centraal. ‘In onze pui zien mensen de karkassen al hangen’, legt de slager uit. ‘Ik bestel altijd hele karkassen en daarnaast nog wat extra onderdelen. Na de slacht moet het vlees nog één tot twee weken rijpen, voordat het uitgebeend kan worden. Dat vlees hebben wij in de vitrine hangen. Als klanten iets bijzonders willen hebben, dan kan ik dit gewoon voor hen uitsnijden. Bovendien heb ik de bijzondere onderdelen ook in de toonbank liggen.’

Ook de koelcel is in het zicht geplaatst. Verder is er een open koeling met voorverpakte producten, waaruit veel wordt verkocht. Daarachter staat een grote dry-agekast. ‘Zelfs de productieruimte is open. We hebben er een groot raam in geplaatst, zodat klanten naar binnen kunnen kijken. Het is echt een hele ruime, transparante winkel geworden.’

Biologisch

MH0069808-300x200 De slager vindt bewuste voeding heel belangrijk. Daarom heeft hij besloten zich aan te sluiten bij De Groene Weg. ‘Dertien jaar geleden was ik totaal niet bezig met biologisch en duurzaamheid, maar dat is inmiddels helemaal veranderd. Ik kies niet alleen voor biologisch vlees, maar zorg er bijvoorbeeld ook voor dat ik 100 procent groene stroom gebruik.’

Door zijn keuze voor biologisch vlees is er geen Amerikaanse black angus in de winkel te vinden. Wel hanteert de slager een Amerikaanse snijwijze. Zo liggen onder meer de Tomahawks, T-bones en de Flat Iron steaks standaard in de toonbank.

 
 
Dossiers
Lees ook
Vion stijgt wederom op Nederlandse transparantiebenchmark

Vion stijgt wederom op Nederlandse transparantiebenchmark

Vion stijgt voor het vijfde jaar op rij in de Nederlandse transparantiebenchmark. Het foodbedrijf staat nu op plaats 25 van deze ranglijst op het gebied van transparantie met daarop de 500 grootste bedrijven van Nederland.

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Bennebroek heeft sinds jaren weer een slagerij. Brian de Beer opende in maart Keurslagerij BeerZ. Een voormalige boekwinkel werd omgebouwd tot een gloednieuwe slagerij. Als nieuwbakken ondernemer kon hij bij de keuze voor machines het advies van Delmo goed gebruiken. “Ik ben heel tevreden over Delmo: niet alleen wat betreft het advies, maar ook de service...