Bio Goat Meat organiseert vanuit het merk Bokkenbunker Boktober. Gedurende de maand oktober vinden boktoberfeesten plaats in verschillende restaurant. De Duitse Oktoberfesten zijn de inspiratiebron. Dit betekent lange tafels, bierpullen, Duitse Schlagers, bokwurst und sauerkraut.
Boktober
De bezoekers van de Boktoberfeesten kunnen allerlei soorten geitenvlees proeven en in pakketten mee naar huis nemen. Zoals de bokworst van Brandt & Levie worstmakers of de traditionele satéh kamping. De gerechten gaan gepaard met Bokbier.
Boktoberfeesten
- De volgende Boktoberfesten staan op het programma:
- Vanaf 1 oktober is het Boktober bij De Proefzaak met bokjes-special op de kaart en Kleiburg Bokbier op de tap.
- 13 oktober is het World Food Day in Den Bosch. Op Mannenplein De Lekkere Man is het Boktober in samenwerking met De Bokkenbunker.
- 13 en 14 oktober viert Brouwerij de Prael Houthavens in samenwerking met Brandt en Levie Worstmakers en De Bokkenbunker het feest.
- 21 oktober HOOG VUUR & Het Lokaal, Amersfoort.
- 28 oktober tijdens evenement 'Toekomst Zaaien', Kraaybeekerhof, Driebergen.
- Brouwerij Maximus, datum nog onbekend.
Bokken Bunker
Bokkenvlees is niet populair in Nederland. Dit betekent dat de bokjes vaak al heel jong geslacht worden, omdat de kosten van het grootbrengen niet opwegen tegen de opbrengst. Bij de Bokken Bunker doen ze dat anders. De bokjes groeien op verschillende biologische geitenhouderijen. Na de geboorte worden de bokjes gescheiden van de moeder en worden in groepjes grootgebracht in de stal en op de wei. Na 6-9 maanden worden ze verdoofd geslacht. De slagers van de Bokken Bunker versnijden het vlees van kop tot kont, zodat er niks verloren gaat.
Bio Goat Meat
Sinds maart 2018 maakt de Bokken Bunker deel uit van Bio Goat Meat. De coöperatie werd in januari 2018 opgericht door dertig biologische geitenhouders om bokjes een goed leven te geven, Nederlanders bekend te maken met geitenvlees en biologisch boklamsvlees in Nederland te verkopen.