Bijzondere film toont afstand consument en voedsel

attachment-001_food-image-VLS2985I01

DOETINCHEM - In zes filmhuizen is donderdag de film 'Our Daily Bread' in première gegaan. De film laat zien hoe machines het mensenwerk hebben overgenomen in de voedingsindustrie. Ook slachterijen komen aan bod.

DOETINCHEM - In zes filmhuizen is donderdag de film 'Our Daily Bread' in première gegaan. De film laat zien hoe machines het mensenwerk hebben overgenomen in de voedingsindustrie. Ook slachterijen komen aan bod.

Bijzonder aan de film is dat er zonder commentaar of uitleg taferelen worden voorgeschoteld die de afstand tussen product en consument bijna tastbaar maken.


Bijrol

Verschillende productieprocessen van uiteenlopende etenswaren passeren de revue, van olijven tot biefstuk en van tomaten tot zout. De soms schokkende beelden laten zien hoe loopbanden, snijapparaten en machines het proces bepalen. Mensen, dieren en gewassen lijken slechts een bijrol te hebben in de logistiek van de voedselproductie, aldus recensenten.


De film van de Oostenrijker Nikolaus Geyrhalter won in december 2005 de juryprijs op het documentairefestival IDFA.


Bekijk hier een trailer van de film

Lees ook
Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Producenten van vers vlees en vleesproducten hebben bij MULTIVAC niet alleen de keuze uit  splinternieuwe verpakkings- of verwerkingsmachines. MULTIVAC reviseert namelijk ook gebruikte machines met originele onderdelen en komt hiermee tegemoet aan de klant die snel een machine geleverd wenst of een kleiner budget te besteden heeft. Wilt u uw productiecapaciteit...

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.

‘Food is een degelijke sector’

‘Food is een degelijke sector’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Stephen van Uhm van Van Uhm BV.