Bijna 400 producten gekeurd tijdens NSM

Vakwedstrijden Slavakto 2020_foto Vlees+ 5-2018

De keurmeesters van de Noordelijke Slagers Manifestatie kwamen zaterdag 2 oktober bijeen bij Boonstra Verswaren. Daar keurden ze bijna 400 producten van collegaslagers voor de Slagersvakwedstrijden. 

"Zo’n zestig slagers (uit het hele land) hebben hun in totaal bijna 400 producten ingezonden voor de keuring", vertelde voorzitter Jan Nederhoed aan Dit is Peize. "We hebben meerdere productgroepen, als worstsoorten, vleeswaren maar ook soepen, salades, snacks en showschotels."

De jury keurde alle inzendingen en lette daarbij op onder andere structuur, smaak en bewerking. De prijswinnaars worden bekend gemaakt op 1 november tijdens de Warme Winterweken-beurs van Boonstra Verswaren. Alle met goud en goud met ster bekroonde producten zijn al wel bekend. Een overzicht staat op de website van NSM.

Lees ook
Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Een groot deel van het assortiment van slagerij ’t Stokpaardje in ’s-Hertogenbosch van Ted Steenbergen bestaat uit scharrelkip- en gevogelteproducten van Scheria. “In de verkoop naar de klant kun je een goed verhaal vertellen: het is vers, smaakvol en antibioticavrij vlees.”

Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.