Bijdendijk en Brandt & Levie presenteren bokworst

Closeup_bokworst_collab

Samen met ambassadeur van het culinair erfgoed Joris Bijdendijk, pakt ook Brandt & Levie het bokkenprobleem aan tijdens Goatober. De chef en Amsterdamse worstenmakers slaan de handen ineen en ontwikkelden samen een droge worst van geit, goed gehouden Nederland varken, Colombo kerrie en dragon.

Tijdens Goatober brengen de initiatiefnemers de bokworst weer terug. De twee hopen hiermee nog meer bij te dragen aan de bekendheid en populariteit van geitenbokjesvlees. Omdat de mannetjes geen melk geven, hebben ze tot nu toe weinig of geen waarde. Maar er worden wel 60.000 tot 70.000 mannetjes geboren. Goatober is een internationale campagne die ieder jaar plaatsvindt om hiermee aandacht te vragen voor het bokkenprobleem.

Iedereen eet wel al te graag geitenkaas of geitenmelk, maar geitenvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten terwijl het lekker en gezond is. Veel geitenbokjes worden daarom al na enkele weken geslacht en geëxporteerd of vernietigd. Tijdens Goatober wordt het eten van geitenbok gepromoot, om zo verspilling tegen te gaan en steeds meer bokjes op een fijne manier op te laten groeien bij de boer. De worst is vanaf morgen 2 oktober gelimiteerd verkrijgbaar in de winkels en online te bestellen.

[intermezzo: 1]
Lees ook
Weidenaar introduceert droge worst-abonnement

Weidenaar introduceert droge worst-abonnement

Weidenaar introduceert een droge worst-abonnement. Het abonnement bestaat uit drie pakketten en wordt op verschillende momenten in het jaar thuis afgeleverd. De worstmakers van Weidenaar selecteren de droge worst. Consumenten weten niet van te voren welke droge worst er in het pakket zit.

Mkb-bedrijven kunnen zich aanmelden voor KVK Innovatie Top 100

Mkb-bedrijven kunnen zich aanmelden voor KVK Innovatie Top 100

De inschrijving voor de zestiende editie van de KVK Innovatie Top 100 is geopend. De Kamer van Koophandel (KVK) roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Nederland op om mee te doen. Inschrijven kan tot en met 9 juli 2021.

VN organiseert wedstrijd voor bedrijven die het voedselsysteem transformeren

VN organiseert wedstrijd voor bedrijven die het voedselsysteem transformeren

Kleine en middelgrote bedrijven en start-ups die zich bezighouden met het transformeren van voedselsystemen, kunnen zich opgeven voor de Best Small Business-wedstrijd van de Verenigde Naties.