Beyond Meat® breidt lokale productiemogelijkheden uit in Europa

Zandbergen World's Finest Meat opent officieel zijn nieuwe co-productiefaciliteit, die gewijd is aan de productie van Beyond Meat. Hiermee verwerft het bedrijf ook een productiefaciliteit in Nederland die naar verwachting eind 2020 operationeel is. Zo wordt in samenwerking met Zandbergen gezorgd voor een end-to-end productie en een betere efficiëntie.

Beyond Meat, leider in plantaardig vlees, heeft met de officiële opening van Zandbergen’s co-productiefaciliteit in Zoeterwoude een eerste co-productiefaciliteit in Europa aangekondigd. In de nieuwe ultramoderne faciliteit worden de Beyond Burger® en Beyond Sausage® geproduceerd en is een efficiëntere distributie van Beyond Meat producten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika mogelijk.

Bij de productie in de nieuwe co-productiefaciliteit van Zandbergen wordt ook de nieuwe verpakking toegepast van zowel de Beyond Burger als de Beyond Sausage, die beide binnenkort beschikbaar zijn in EMEA. Deze lichtere en duurzamere verpakking sluit aan bij Beyond Meat’s aandacht voor duurzaamheid. De nieuwe verpakking is voorzien van volledig recyclebare bakjes en bevat 30 procent minder materiaal, door het verminderen van gebruik van papier en plastic.

Eerste eigen productiefaciliteit

Een andere mijlpaal voor Beyond Meat is de aankoop van de eerste productiefaciliteit in Europa, gevestigd in Enschede. Deze fabriek, in bezit van Beyond Meat zelf, is de eerste buiten Missouri (VS) die de innovatieve aanpak van Beyond Meat toepast op de bewerking van plantaardige eiwitten – de eerste stap in het productieproces. De nieuwe faciliteit van Beyond Meat zal naar verwachting eind 2020 operationeel zijn, waardoor - voor het eerst - end-to-end productie in Europa mogelijk wordt.

‘Deze nieuwe investering in productiecapaciteit onderstreept dat we ons voortdurend inspannen om wereldwijde markten te bedienen, zegt Ethan Brown, oprichter en CEO van Beyond Meat. ‘Onze nieuwe faciliteit in Enschede zal niet alleen de productie dichter bij de consument brengen, wat een investering is in de markten en gemeenschappen waar we leveren, maar zal ons naar verwachting ook in staat stellen om gebruik te maken van een lokale supply chain. Hierdoor zijn we in staat onze kostenstructuur en de duurzaamheid van onze activiteiten te verbeteren. We zijn zeer blij met deze volgende stap in het aanbieden van de voedings- en milieuvoordelen, dat plantaardig vlees de Europese consument brengt.’

Nu de vraag naar plantaardige eiwitten, en met name Beyond Meat producten, in Europa en het Midden-Oosten toeneemt, komt de officiële opening van deze co-productiefaciliteit in Zoeterwoude op het juiste moment, vindt Adriaan Figee, Chief Commercial Officer van Zandbergen World's Finest Meat.

Duurzaam

De nieuwe co-productiefaciliteit van Zandbergen zal naar verwachting een minder zware impact hebben op het milieu en beschikt over de nieuwste technologie op het gebied van bouw en productie. Het pand is gebouwd volgens BREEAM Outstanding standards, wat tot de hoogst haalbare en de meest gebruikte duurzaamheidsnorm behoort voor gebouwen in Europa. Bovendien biedt de faciliteit een zuinig gebruik van energie en grondstoffen. Tegelijkertijd worden strenge controles op het gebied van afvalbeheer en transport gegarandeerd om uitstoot te verminderen.

 
Lees ook
Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

In Singapore is kweekvleesproducent Meatable een samenwerking aangegaan met Love Handle, een producent van vleesvervangers. Gezamenlijk willen de bedrijven het ‘Future of Meat’-innovatiecentrum opzetten voor de ontwikkeling van hybride (kweek)vleesproducten.

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Op Prinsjesdag kondigde het kabinet een pakket maatregelen aan voor ondersteuning van het mkb. De inhoud van dit pakket werd 3 november naar buiten gebracht. Tot en met 2027 trekt het kabinet jaarlijks 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb.

Volop inspiratie en innovatie bij Slavakto

Volop inspiratie en innovatie bij Slavakto

Op 4 en 5 oktober was de Werkspoorkathedraal in Utrecht het toneel van Slavakto. Bezoekers van de slagersbeurs konden zich laven aan inspirerende lezingen en innovatieve producten. En natuurlijk waren er de vakwedstrijden, waaronder de uitreiking van de prestigieuze Gouden Slagersring. Vleesmagazine doet verslag.